Bornova Belediyesi'ne işçilerden son uyarı!

TAKİP ET

Bornova Belediyesine ait BORBEL şirketi ile Genel-İş İzmir 7 No'lu Şube arasında devam eden TİS görüşmelerinde uzlaşı sağlanamaması nedeniyle yarın öğleden sonra işçiler uyarı eylemi yapacak.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-Bornova Belediyesine ait BORBEL şirketi ile iş yerinde örgütlü Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube arasında devam eden ve bin 580 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için işçiler grev kararını asmıştı. Grev kararının asıldığı 20 Eylül tarihinden bu yana hiçbir gelişme olmamasına karşın işçilerden Bornova Belediyesi’ne son uyarı geldi. Yarın (6 Ekim) öğleden sonra Bornova Belediyesi Hizmet Binası önünde bir araya gelecek işçiler son uyarı niteliği taşıyan eylem yapacak. 

Bin 580 işçinin örgütlü olduğu Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube ve Bornova Belediyesi arasında uzlaşı sağlanamaz ise 18 Ekim tarihinde belediye hizmetlerinin tamamı duracak. Müzakereye açık olduklarını belirten sendika yetkilileri Bornova Belediyesi’den gelecek uzlaşı sinyalini bekliyor.