BORNOVA'DA BEYAZ, YEŞİL VE MAVİ LİSTE YARIŞTI

TAKİP ET

Barbaros, Birlik, Evka 3, Yeşilova,  Kazım Dirik, Refetpaşa ve İnönü Mahallerinde seçime gidildi. 

Sevilcan GÜNAY/GEÇEK HABERCİ-CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Mahir Polat gibi önemli denge unsurlarının yer aldığı Evka 3 Mahallesi'nde beyaz ve mavi listelerin rekabeti yaşandı. Belediye Başkanı Mustafa İduğ nezaketen her iki listeye de yazıldı. 

Yüksel Gül, Pınar Uslu, Şenay Biçer gibi isimlerin yer aldığı mavi listenin karşısında Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde Grand Plaza şirketinde müdürlük yapan Hayati Öztürk, Selma Nalbantoğlu, Okan Balcıoğlu gibi isimlerden oluşan beyaz liste konumlandı. Kıran kırana geçen yarışı 204 oy alan mavi liste, 200 oy alan beyaz listeye karşı kazandı. 

BAŞKANLAR KARŞI KARŞIYA

İlçede 38 delegenin çıkacağı Kazım Dirik Mahallesi'nde Mavi ve Beyaz listeler karşı karşıya geldi. Yoğun katılımlı seçimde mavi listenin başını eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar çekti. Listede ayrıca CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı, eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İzmir Barosu Eski Başkanı Özdemir Sökmen, Büyükşehir Eski Meclis Üyesi Kadir Yıldız, Hüseyin Altop, Nevin Öget, Gülören Öcal, İl eski Başkan Yardımcısı Osman Peri, Gamze Bakkallar gibi isimler yer aldı. Mevcut ilçe Başkanı Asım Güven'in başını çektiği Beyaz listede, Mehmet Türkmenoğlu, Ali Darcan, Hüseyin Polat, Tacettin Bulut gibi isimler dikkat çekti. Seçimi 297’ye 218 oyla beyazla yarışan kırmızı liste kazandı. 

Barbaros Mahallesi’nde ise kırmızı beyaz yarıştı ve seçimi kırmızı liste kazandı.

Rafet Paşa Mahallesi’nde de muhalefet olan kırmızı liste seçimin galibi oldu.

Yeşilova Mahallesi’nden de yeşil liste seçimi kazandı. ,

İnönü mahallesinde kırmızı ve beyaz liste yarıştı.  Kırmızı 349, beyaz 307 oy aldı. 

Birlik mahallesinde ise kırmızı ve mavi liste yarışa girdi. Seçimi 138’e 107 ile kırmızı liste kazandı 

KARABAĞLAR

Bahar, Günaltay, Selvili, Karabağlar, Metin Oktay, Sarıyer, Tahsin Yazıcı, Uğur Mumcu, Umut, Üçkuyular, Peker ve Sevgi'de sandık kuruldu.  Toplam 12 mahallede yarışa gidildi. 

Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde sandık mavi ve beyaz listelerin yarışına sahne oldu. Seçimi 88'e 55 oyluk sonuçla beyaz liste kazandı. Murbet Erden, Memet Oran, Leyla Erdoğan, İsmail Erman, Ahmet Arık, Burak Demirkan, Musa Var ve Mehmet Bozkurt ilçe kongre delegesi seçildi. 

Üçkuyular, Selvili, Karabağlar, Sevgi, Sarıyer, Günaltay, Uğur Mumcu ve Peker’de sandığa tek listeyle gidildi. Karabağlar Belediye eski Başkan Yardımcısı Abdulvahap Batuhan, Belediye meclisi eskimeyesin Latif Dostugür, Şevkiye Akuş, Basri Gülaslan, Emel Tangobay, Fevzi Özelli, Gökhan Kurt, Selçuk  Uğur Dölen, Ayşe Dereliler, Mehmet Ali Büyükkayıkçı, Aynur Gerçek, Necati Akpınar, Güşen Dindaroğlu, Serdar Çekici, Emine Mehveş Dağaltı, Hatice Hür, Kubilay Çetin Delege seçildi. 

Beyaz listenin oylandığı Selvili, Günaltay, Sevgi, Sarıyer ve Karabağlar sandıklarında toplam 33 kişi, sarı listenin oylandığı Üçkuyular'da 15, yeşil listenin oylandığı Peker'de de 3 delege seçildi. 

Günaltay Mahallesi'nde Beyaz Liste kazandı. Sait Karaaslan, Cevdet Okulmuş, Çayan Kapçık, Birgül Yılmaz, Turan Ulucan, Sevgi Aydın, Burak Kusun, Tacettin Karaaslan, Düzgün Şahin delege oldu. 

Selvili Mahallesi’nde seçimin galibi beyaz liste oldu. Karabağlar Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Abdulvahap Batihan, Tahir Özgüzel, Bülent Şimşek, Zübeyde Oğuz, Zeliha Filiz, Mehmet Sabri Taşdemir ve Abdurrahman Batihan delege oldu. 

Sarıyer’de de kazan yine beyaz liste olurken delegeler ise şöyle;  Senem Uslu, Kader Özdemir, Güldeste Ülge, Ömer Demir, İlhami Sarı ve Akar Özdemir ve Karabağlar Mahallesi’nde de Belediye Meclisi eski üyesi Latif Dostugür, İbrahim Kocaman, Davut Buğlak, Fatih Nazlıgül, Gürsel Dostugür, Erkan Eruzundal ve Peker'de de Yusuf Erişen, Murat Olgun ve Ozan Karacan

Umut Mahallesi’nden de seçimi muhalif kırmızı liste kazandı, Gözde Şahin, Gülfiraz Çelik, Ali Bartu, Ferhat Bal, Sezgin Bektaş, Bayram Binay, Alper Manduz delege oldu.

Bahar Mahallesi’nde de birçok mahallede olduğu gibi beyaz kazandı. İlçe delegesi seçilen isimler ise şöyle; İrfan Can, Zekai Baykara, İsmail Turgut Keban, Aptullah Mol, Asiye Tıkır, Nurgül Çağıl, Yücel Baykara, Gamze Gürsoy, Ahmet Serhat Bakan, Utku Özcan Kutluer

Uğur Mumcu’da da kazanan beyaz oldu. İlçe delegeleri şöyle; 

Adem Şamlı, Selahattin Karaz, Bekir Derdiyok, Nebiha Baksan, Meral Özer, Mehmet Ayertoğrul. 

Mavi ve beyaz listenin yarıştığı Metin Oktay Mahallesi’nde mavi liste 49 oy alırken, beyaz liste 83 oyla zafer kazandı. 

Şahin Demir, Naci Korkmaz, Şükrü Gencer, Mesude Koluman, Buse Vuslat Sarıtaş, Ahmet Gülmez, Aşkın Candan, Sevgi Nur Arıkan ilçe kongre delegesi seçildi. 

AYNI AİLEDEN 5 İSİM LİSTEDE

Sevgi Mahallesi'nde de tek listeli seçim yapıldı. 5 kişinin seçildiği listenin tamamında yer alan isimler in Özmen soyadına sahip olması dikkat çekti.  Pervin Özmen, Nevvaf Özmen, Murat Özmen, Zübeyir Özmen ve Hüseyin Özmen  mahallede delege seçildi. Listeyi mahallede etkin olan Özmen ailesinin yaptığı öğrenildi.

Gaziemir’de de iki mahalle Atıf Bey ve Yeşil Mahallerinde seçim heyecanı yaşandı. Yeşil Mahallesi’nde şu an seçim devam ediyor. Atıf Bey’de ise tek liste olan beyaz kazandı ve 45 delege çıktı.

KINIK

İlçede Aşağı, Osmaniye, Fatih, Yeni, Türk, Yukarı, Poyracık ve Dündarlı mahallelerinde sandık kuruldu. 

Tamamı çift listeyle yapılan seçimlerde İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve yönetimin destek verdiği mavi liste 7 mahallede zafer kazandı. Mevcut yönetime muhalif olan beyaz liste ise sadece Dündarlı'da galip geldi.

Sekiz mahallede toplam 58 kişi ilçe kongre delegesi seçildi. Eski İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ahmet İnanlı delege olamadı.