Bornova'da "Giderayak Operasyonu" bitmiyor

TAKİP ET

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un tekrar aday gösterilmemesinin ardından belediyede sular durulmuyor. 

GERÇEK HABERCi-Görevde olduğu 5 yıl boyunca belediye bütçesinde yaptığı tasarrufla dikkatleri üzerine çeken İduğ'un aday gösterilmemesi üzerine yoğun şekilde personel işe aldığı ve gerekli-gereksiz harcamalarla Bornova Belediyesi'nin kasasında bulunan parayı harcamaya çalıştığı iddia ediliyor. 
Kasada 277 milyon var demişti!
Mustafa İduğ'un aday adaylığı sürecinde yaptığı sunumlarda belediyenin kasasında 277 milyon TL olduğunu ifade etmişti. 5 yıllık hizmet sürecinde uyguladığı sıkı mali disiplinle övünen Başkan İduğ’un intikam alırcasına belediye bütçesinden harcama yapması ve yüzlerce personeli iş başı yaptırması Bornovalılar'ın da tepkisini çekmeye başladı. 
Belediye mi arpalık mı?
Milyonlarca TL'nin çarçur edilmesine tepki gösteren Bornovalılar; “Bornova Belediyesi kimsenin özel şirketi değildir. Belediye bütçesine bu kadar hoyrat davranıp önüne geleni işe almaya kimsenin hakkı yok. Belediye mi arpalık mı anlamakta zorlanıyoruz. Para harcamak için gereksiz ağaç alımından personel alımına kadar akla gelmedik yöntemler kullanmayı hiç bir yönetim intikam amaçlı kullanmamıştı." sözleriyle tepkilerini dile getirdiler. 
Olgun Atila'yı elestirmişti, 10 katını yapıyor!
Göreve geldiği 2019 yılında, kendisinden önceki Belediye Başkanı Olgun Atila'nın görevi devretmeden önce işe aldığı 15 çalışanı işten çıkartıp her ortamda sert sözlerle eleştirdiğini de hatırlatan Bornovalılar; "Umarız Mustafa İduğ, yaptığı hakaretleri hatırlar ve bu hatasından geri döner" diye yorum yaptılar. 
Kasada 200 milyon var diye sunum yapmıştı
Aday adaylığı sürecinde yaptığı sunumlarda Bornova Belediyesi’nin kasasında 200 milyon para olmasıyla övünen İduğ'un kasada ne kadar para bırakacağı da ayrı bir merak konusu olarak kamuoyunun gündeminde duruyor.

Mustafa İduğ Giderayak Operasyonu Bornova