Bornova'da Kadınlardan "Hayır" Çağrısı

TAKİP ET

İzmir'in Bornova ilçesinde CHP'li kadınlar, mahallelerde ve Bornova Pazarı'nda dağıttıkları bildirilerle halkı 'hayır' demeye çağırdı.

İzmir'in Bornova ilçesinde CHP’li kadınlar, mahallelerde ve Bornova Pazarı’nda dağıttıkları bildirilerle halkı ‘hayır' demeye çağırdı.

Her gün bir mahallede bildiri dağıtıp, evleri dolaşan kadınlar Bornovalılardan olumlu tepkiler alıyor. Evrensel gazetesinden Serap Balci'nin haberine göre Bornova Pazarı’nda yapılan ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği ‘hayır’ çağrısına Yenikapı Tiyatrosu da sokak oyunuyla destek verdi.  ‘Hayır’ bildirilerinin dağıtımı sırasında kimi insanlar arabaların camından sarkıp bildiri istedi, kimi işi gücü bırakıp bildiriyi okudu. ‘Ben evet diyorum’ diyerek bildirileri geri çevirenler olsa da kadınların büyük çoğunluğu ‘Ben de hayır diyorum’, ‘Ay hadi hayırlısı’ diyerek alıyor bildirileri. Referandum yaklaşırken, Bornova’da ‘barış’ isteyen Kürt kadınları da, ‘laiklik elden gitmesin’ diyen cumhuriyetçi kadınlar da ‘oyum hayır’ diyor.