BORNOVA KOLEJİ ÖĞRENCİSİ TÜBİTAK MİLLİ TAKIMINDA

TAKİP ET

 

Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil edecek milli takım açıklandı. 6 kişilik milli takıma seçilen Bornova Koleji 9.sınıf öğrencisi Osman Gülen İzmir’in ve Türkiye’nin gururu oldu.

TÜBİTAK 25. Ulusal Bilim Olimpiyatlarında Milli Takım’a seçilen 6 öğrenciden biri Bornova Koleji 9.sınıf öğrencisi Osman Gülen oldu. 2 binin üzerinde öğrenci arasında takıma seçilen Gülen, dünyanın en prestijli matematik yarışmalarından biri kabul edilen Genç Balkan Matematik Yarışmasında ay yıldızlı bayrağı taşıyacak.

2017 TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında 1. ve 2. aşama sınavlarını başarıyla geçerek 4 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenen ve ülkemizi uluslararası olimpiyatta temsil edecek olan takım seçmelerine girmeye hak kazanan Osman Gülen, okulunun ve İzmir’in gururu oldu.

Bornova Koleji Kampüs Müdürü Adnan Taş, “Bornova Koleji olarak uluslararası olimpiyatlarda yarışacak milli takıma öğrenci vermenin ve Türkiye’yi temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Başta başarıda emeği geçen Matematik Öğretmenlerimiz Serkan Güvender ve Murat Önder olmak üzere öğrencimizi ve öğrencimizin ailesini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Matematik tutkusunun küçük yaşlarda başladığını belirten Osman Gülen ise çalışmalarının her zaman okulu tarafından desteklendiğini ve başarısını düzenli ders çalışmaya ve soru çözümüne borçlu olduğunu belirtti.