Bornova Rotary'den Eğitime Destek

TAKİP ET

 

Bornova Rotary Kulübü Konak 80.Yıl Eşrefpaşa İlkokulu’nda okuma-yazma bilmeyenler için 1. Kademe okuma-yazma kursu açtı.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonuna bağlı Bornova Rotary Kulübü okuma-yazma bilmeyen veya ilkokul diploması olmayan her yaş grubundan yetişkinler için Konak 80.Yıl Eşrefpaşa İlkokulu’nda okuma-yazma kursu açtı. Bornova Rotary Kulübü, Konak Halk Eğitim Müdürlüğü ve Konak Belediyesi iş birliği ile açılan kurs ile verilecek olan 90 saatlik eğitimin sonunda toplam 12 öğrenci okuryazar belgesi almaya hak kazanacak.

Bu sene 1. Kademede açılacak olan 3 ayrı kurs ile 12 kişilik sınıflarda yaklaşık 36 yetişkine okuma yazma öğretmeyi hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Ahmet Özgül okuryazarlığın önemine değinerek, “Okuma yazma bilmeyen kim olursa olsun, yaşı kaç olursa olsun, bulundukları bölgedeki okulların kapısını çalsınlar idarecilerle görüşsünler. Biz 1 öğrencimiz bile olsa 1 öğrenci için dahi okuma-yazma kursu açmaya hazırız” dedi.

Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmayacak

Bornova Rotary Kulübü Başkanı Halil Bülent Serdaroğlu ise, öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek karanlıkları aydınlatmanın tek yolunun eğitim olduğunu söyledi. Serdaroğlu, “Düzenlediğimiz bu kurslarla okuma-yazma bilmeyen kalmasın istiyoruz. Ayrıca okur-yazar belgesi alan kursiyerlerimizin ilkokul diploması alabilmeleri için 2. Kademe kurslarını da açmaya hazırız” şeklide konuştu.