Boztepe: Başıma bir şey gelirse Soyer sorumludur

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat ayındaki ikinci meclis toplantısına tehdit polemiği damga vurdu. Oturumda söz alan AK Parti'li Hüsnü Boztepe "Başıma bir şey gelirse sorumlusu Tunç Soyer'dir" dedi. 

Meclis Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşen toplantıda AK Parti'li Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin sözleri tansiyonu yükseltti. 

Bir önceki meclis toplantısında söz alan ve Seferihisar Belediyesi'ne ait son Sayıştay raporunu okumak istediği esnada konuşması Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından kesilen AK Parti'li Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe flaş bir çıkışın altına imza attı. Yaşanan gerginlik nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'i suçlayan Boztepe, "Sayıştay raporunun birkaç maddesini okumaya başladım, daha ne söyleyeceğimi bilmeden başkan sözümü kesti. Bir grup başkanvekili, bir grup sözcüsü, meclis üyesi meclis başkanına ithafen "Susturun" ya da "Durdurun" talimatı veriyorsa eyvah eyvah... Biz bu kenti 5-10 dakika burada konuşmayacaksak, gerçekten masraflara yazık, gelip gitmelerimize yazık. Belediye başkanı zerafetten bahsetti ama "Ahlaksız" kelimesini kullandı. Ben aynı kelimeyi kendisine iade ediyorum. Pazartesi benimle ilgili ne söylediyse hangi kelime ağzından çıktıysa noktasına virgülüne dokunmadan kendisine iade ediyorum. Pazartesi günü burada tehdit edildim. Bana "Otur yerine" dendi. Bu ne demek biliyor musunuz? Ben burada tehdit edildim. Eğer ki başıma bir şey gelirse Tunç Soyer sorumludur" dedi

Boztepe'nin çıkışı sonrasında konuşan Meclis Başkanvekili  Mustafa Özuslu ise şunları kaydetti: "Başkanın size ithaf ettiği bir şey yoktu. Hepiniz elinizi vicdanınıza koyun. Söz kısıtlanmış mıdır? Gerek bize getirilen eleştirilere, gerek İzmir’le ilgili öneri ve eleştirilerine ket vurulmuş mudur? Asla böyle bir şey olmamıştır. Türkiye’ye örnek bir meclisiz. Kısıtlamak gibi bir derdimiz yok. Eleştiri bir haktır, mutlaka kullanılmalıdır. Burası İzmir’in meclisi olduğuna göre burada eleştiride olacaktır, bu eleştirilere yanıt da verilecektir, İzmirli de bizi dinleyecektir. Burada eksik bir şey olduğunu düşünmüyorum. Meclis toplantılarımıza eleştiri hakkını da söz söyleme hakkını da teokratik şekilde tüm meclis üyeleri kullanıyor. Bu konuda eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Sözün tekabül ettiği alanlara dikkat etmek zorundayız. Yoksa Tunç Soyer’in ne kadar demokrat olduğu, eleştirilere ne kadar tahammül ettiğini bu meclistekiler biliyor."