Buca Belediye Başkanı Kılıç'tan 'yeşil alan' çağrısı: "Elimizden geleni yapmaya hazırız"

TAKİP ET

Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi'nin alanına ne yapılacak İzmir gündemine otururken bir açıklama da Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'tan geldi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-İzmir’de Buca Cezaevi'nin 69 bin metrekarelik 16 bloğun yıkımı tamamlanması üzerine alana ne yapılacağı noktasında tartışmalar yeniden alevlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı ‘yeşil alan’ çağrısından sonra AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan sert çıkış gelmiş hem İzmirli’nin hem de Bucalı vatandaşların alana ne yapılacağı noktasında soru işareti oluşmuştu. Konu hakkında bir açıklama da Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’tan gelirken, “Kentin göbeğinde bulunan cezaevinin yeşil alan olması hem Buca halkı hem de kent estetiği için yapılacak en iyi çalışma olur. Buranın yeşil alan olması için Buca Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
“Bucalı vatandaşlarımızın yeşile ihtiyacı var”
Buca’nın genel itibariyle ıslah imar planları ile büyümüş çarpık ve plansız bir kent olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Bu yüzden yeşil alanları diğer kentlere göre çok az, olması gerektiğinin çok daha altında. İnsanların nefes alabileceği, afet zamanlarında insanların toplanabileceği alanlara ihtiyaç var. Bunun yanında Buca’da yaşayan vatandaşların gelir seviyesi orta ve ortanın altında. Bu sebeple Buca’daki park ve yeşil alan ihtiyacı çok fazla. Kentin göbeğinde bulunan cezaevinin yeşil alan olması hem Buca halkı hem de kent estetiği için yapılacak en iyi çalışma olur. Buranın yeşil alan olması için Buca Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Şu anda mülkiyet bakanlıkta olduğu için iş birliği yapması gerekiyor. Biz yapılması gereken herhangi bir çalışma olduğunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkamızın açıkladığı gibi iş birliğine hazırız. Bizim için asıl olan vatandaşlarımızın yeşili bol olan nefes alabileceği alanlara sahip bir kentte yaşamasıdır” diye konuştu.
“Kentlinin talepleri doğrultusunda yeşil alan olmalı”
Kılıç, mevcut alanın 2003 yılında tapılan ticaretle Ticaret Merkezi (TM) olarak imar planlarında belirtildiğini hatırlatarak, “O zamanki siyasi irade bunu hangi saikler ile yaptı ona bakmalıyız. O zamanki siyasilerle görüştüğümüzde cezaevinin oradan kalkması için yapılan bir teşvik, çalışma. Günün koşulları sürekli değişiyor. O zamanki Buca ve şu anki Buca arasında ciddi farklılıklar var. Kentlinin de talepleri doğrultusunda burasının yeşil alan olması hepimizi mutlu edecek” ifadelerini kullandı.