Buca'da "İlk Yardım Eli" Projesi

TAKİP ET

İzmir’in Buca İlçesinde, kamu kurumları, yerel yönetimler ve üniversiteler arasındaki koordinasyon ve iş birliğinin güzel bir örneği;  toplumu ilk yardım konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan “İlk Yardım Eli” Projesi hayata geçirildi.

Buca İlçe Kaymakamlığı ve İzmir Çağdaş Balkan Kadınları Derneği koordinatörlüğünde,  İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay İzmir Şubesi ortaklığında yürütülen “İlk Yardım Eli Projesi” Ödül Töreni;  Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene, Buca Kaymakamı Faik Arıcan başta olmak üzere, proje paydaşları, Buca’nın resmi ve sivil toplum örgütleri, yarışmaya katılan okullar olmak üzere çok sayıda kişi ve kurumlar katıldı.

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Esra Duğral törende  yaptığı konuşmasında; “Toplumu, ilk yardım konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan bu proje;  Buca’da ikamet eden, çalışan, öğrenim gören herkes için içindir.  “Gönül Gönüllülük İster, İlk Yardım Eğitim İster” sloganıyla yola çıkan projede hedefimiz, yetişkin, genç, çocuk, öğrenci, çalışan olmak üzere çeşitli yaş ve meslek gruplarından 2000 kişiye ulaşılması olmuştu ve bugün bu sayıya; farkındalık ve bilinçlendirme seminerleri, sokak etkinlikleri, Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı kurs eğitimleri ile alanında uzman eğitmenlerin rehberliğinde ulaşmış bulunmaktayız.”dedi.

Konuşmalarının ardından, katılımcılara teşekkür belgesi ve ilk yardım belgeleri takdim edildi. Tören, düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin açıklanması ve hediyelerin verilmesi ile son buldu.