Bülent Sözüpek: Ne Gezi'yi Ne de Yüksel Caddesini Unutmayacağız

TAKİP ET

Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi CHP'li Bülent Sözüpek meclis toplantısında Gezi direnişi'yle Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı andı.

Gerçek Haberci / Elçin Arslan - Karabağlar Belediye Meclis Üyesi CHP'li Bülent Sözüpek konuşmasına Gezi Direnişi'nin 4. yıldönümü içerisinde olunduğunu, KHK ile ihraç edilen Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in açlık grevlerinin ise 86. günü olduğunu hatırlatarak başladı. Geçmişten günümüze direniş ruhuna sahip çıkmanın ve yüceltmenin bugün ve her zamankinden daha önemli olduğunu söyleyen Sözüpek'in konuşması şu şekilde:

Bugün 27 Mayıs 2013 te taksim gezi parkında ağaçların kesilmesine izin verilememesiyle başlayan gezi direnişinin dördüncü yıl dönümü, usülsüz Kanun Hükmünde Kararname ile işlerinden ihraç edilen Akademisyenlerden Nuriye ve Semih'in  açlık grevlerinin  86. Günü.

Biz bir ruh ile büyüyeceğiz geçmişten günümüze bir ışık olan direniş ruhuna sahip çıkmak ve yüceltmek için bugün her zamankinden daha önemli.

Dün geziydi bu değerler!

Tüm engellere rağmen bir bayraktı gezi bugün o bayrağı Ankara yüksel caddesinde taşıdılar Nuriye ve Semih.

Şimdi bu ruha sahip çıkmak adına içerden bizlere gönderilen mektuptaki sese kulak vermenizi istiyorum.

Yükselin ruhunu sizin gülüşlerinizi gözyaşlarınızı elimizi tutan ellerinizi, üstümüze titreyen canınızı, bize sevgiyle bakan gözlerinizi aldık buraya getirdik, Açlığımıza katık yapıyoruz. Betona renk duvara ses yapıyoruz. Bizi UNUTMAYIN, Açlığa ses olmayı, ekmek davamızda taraf olmayı, anıtımızın önünü çiçeklendirmeyi unutmayın. Sakın ha Yüksel i sahipsiz bırakmayın sizleri çok seviyoruz elbette biz kazanacağız,

 Diyen Nuriye nin sesine ses katıp Gezide ölen tüm canlarımızı saygıyla anıyor,

Bu ruha sahip çıkacağımızı

 Ne Geziyi nede Yüksel Caddesi'ni unutmayacağımızı,

 Bütün yasaklara rağmen

 OHAL'e KHK'ya rağmen  

Halka ait olan sokaklarda  meydanlar da ateşler yakıp barış türküleri söyleyerek halaylar horonlar çekmeye devam edeceğiz.

 

27 mayıs 2013 taksim gezi parkı ağaç yıl dönümü