Büyükşehir'den Anket Hamlesi

TAKİP ET

CHP Genel Merkezi'nin yerel seçim adaylarını belirlemek için memnuniyet anketi yaptıracağını belirtmesi sonrası gözler anket firmalarının yapacağı çalışmalara döndü. Tam bu süreçte İzmir'de başlatılan bir anket dikkat çekti.

Begüm Burçak GÜNAY- GERÇEK HABERCİ- ÖZEL HABER- CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in göreve geldikten sonra yaptığı açıklamalar sonrası mevcut yönetiminde oldukları şehirler ve ilçelerde memnuniyet anketi de yaptırıyor Aday olmak isteyen isimlerin anket firmalarını yakın takibe aldığı bu günlerde İzmir’de yapılan bir ankete GERÇEK HABERCİ ulaştı. KONDA firmasına yaptırılan ve 4 sayfalık anketin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırıldığı iddia edildi. Ankette sorulan soruların özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer merkezli olması ve belediyenin projelerine vurgu yapılan soruların yer alması bu iddiayı güçlendiriyor.
Ankette yer alan bazı sorular şöyle;
-Sizce İzmir 5 yıl önce daha iyi bir yer miydi?
-Sizce son 5 yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir' de yapılan EN BAŞARILI hizmet nedir? 
-Sizce son 5 yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından (İzmir'de yapılan EN BASARISIZ hizmet nedir? 
-Sizce İzmir’in en Önemli 2 (iki) sorunu hangileridir? 
-Sizce İzmir 5 yıl sonra daha iyi bir yerde olacak mı?
-Son kurultayda CHP Genel Başkan olarak Özgür Özel seçildi. Bu konuya dair görüsünüz nedir?
-Şimdi sayacağım durumlardan ne derece memnun olup olmadığınıza söyler misiniz?
Genel hava şartlarından, İlçenizdeki yaşamınızdan, İzmir de yaşamaktan, Hükümetin politikalarından, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer' den, İlçe belediyenizin hizmetlerinden, Büyükşehir belediyesinin hizmetlerinden
-Simdi sayacağım sosyal yardımların hangilerinden faydalandınız? 
0-5 çocuklu ailelere ulaşım desteği, Aşevi çorba ve yemek destekleri, Süt kuzusu/süt yardımlar, Engellilere yönelik hizmetler, Nakdi destekler, Eşya yardımlar, Üreticilere hayvan yemi desteği, Öğrencilere nakdi eğitim desteği, Gıda paketi destekleri, Evde bakim hizmetleri
-İzmir içinde EN ÇOK hangi ulaşım aracını kullanıyorsunuz? Lütfen en yoğun kullandığınızı söyleyiniz. (Anketöre: Tek yanıt alınız.)
Otobüs, Metro, İZBAN, Tramvay, Vapur, Arabalı vapur, Taksi, Dolmuş, Özel / Şahsi araç
-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kim olduğunu biliyor musunuz? İsmini söyler misiniz?

Büyükşehir Anket CHP