Büyükşehir'den örnek PERGEL Projesi: Durmaz, "Kadın cinayeti haberleri olmayan tek gün geçmiyor!"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kadın çalışanları için hayata geçirdiği Personel Geliştirme (PERGEL) projesi kapsamında açıklamalarda bulunan Avukat Özlem Durmaz, 'Kadın cinayeti haberleri olmayan tek gün geçmiyor' diye konuştu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanları için hayata geçirdiği Personel Geliştirme (PERGEL) Projesi kapsamında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konusunda İzmir genelinde bir farkındalık oluşturabilmek için Fuar 9 Eylül Kapısı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. PERGEL Projesi üyeleri adına açıklamayı yapan Avukat Özlem Durmaz, “Cinsiyete dayalı şiddetin her türü ağır bir insan hakları ihlalidir. Ve ne yazık ki ülkemizde kadın cinayeti haberleri olmayan tek bir gün dahi geçmiyor” dedi. Açıklamanın ardından bir araya gelen PERGEL Projesi üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait tur otobüsüne asılan afiş ile çalışmalarına sahada devam etti.
“Kadın katliamlarının sonu gelmiyor”
Şiddet uygulayan erkeğin değil de kadınların yaşam tarzları yargılandığı için kadınlar her gün şiddete maruz bırakıldığının altını çizen Durmaz, “Kadınlar, kadına yönelen şiddet cezasız kaldığı için her gün öldürülüyor. Erkek egemen zihniyetin ve toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığın sonlandırılması için uygun tedbirleri alıp uygulamak yerine mevcut yasal düzenlemelerin bile geriye çekiliyor olması nedeniyle kadın katliamlarının sonu gelmiyor” ifadelerini kullandı.
“Davanın takipçisi olacağız”
Durmaz, 24 Temmuz’da Konak-Halkapınar Metro otobüs hattında, ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bağlı hat şoförü olarak görev yaptığı sırada, Burçin Akça’ya yönelik gerçekleştirilen saldırıyı hatırlattı ve şunları söyledi:
“Bu ülkemizin içinde tutulmaya çalışıldığı bu eşitsiz düzenin bir sonucudur. Kadın çalışma arkadaşımız, sabah saatlerinde, yolcu ve trafik güvenliğini korumak için, sadece güvenlik için zorunlu kuralları uyguladığı için, bir erkek yolcu tarafından önce hakarete, ardından da fiziki saldırıya maruz bırakılmıştır. Biz biliyoruz ki bu çirkin saldırı, arkadaşımıza kadın olduğu için yöneltilmiştir ve asıl failleri tanıyoruz ve bu şiddeti kınıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınların güçlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için her tür mücadelenin içinde yer alıyor, PERGEL Projesi’yle de bu yolda kadın çalışma arkadaşlarımızla birlikte yürüyoruz. Birlikte düşünüyor, birlikte üretiyor, birlikte güçleniyoruz. Tunç Soyer’in de dediği gibi; Belediye olarak değişime kendimizden başlayarak, güzel İzmir’imizin ve ardından tüm ülkemizin eşit ve adil bir dünyada yaşayacağı güzel bir geleceğe inanıyoruz. Çalışma arkadaşımız Burçin Akça’ya yöneltilen bu çirkin saldırıyı kınıyoruz ve hukuki sürecin takipçisi olacağız. Davanın takipçisi olarak dayanışmamız kesintisiz devam edecektir, çünkü hiçbirimiz yalnız yürümeyeceğiz.”