BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE LGBTİ TARTIŞMASI

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekim ayı 3'ncü olağan meclis toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yönetiminde yapıldı. Meclise ise LGBTİ tartışması damga vurdu

SEVİLCAN GÜNAY GERÇEK HABERCİ - AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, LGBTİ Logosunda kullanılacak fotoğrafların kendilerine gösterilenden farklı olarak kullanıldığını ileri sürdü.  Boztepe, “Siz kadın erkek eşitliği ile ilgilendiğinizi söylüyorsunuz ama sadece LGBTİ ile ilgileniyorsunuz. Bence bu İzmir halkına yapılan bir saygısızlıktır” dedi. 

‘HAVADAN NEM KAPMAYIN’

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyesi Gamze Gül Çamur’dan ise havadan nem katıyorsunuz ve her şeyi siyaset malzeme yapmaya çalışıyorsunuz çıkışı geldi. Çamur, “Havadan nem kapılmamalı logomuzu çoğu arkadaşımızın beğeneceğini düşünüyorum. Biz toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışıyoruz. Ahlaki yozlaşma yorumu çok doğru değil bunu farklı örgütlerle bağdaştırmakta yanlıştır. Bu kaygılarının yersiz ve haksız olduğunu da görecekler ve buna üzülecekler. Bir şeyleri söylerken yanlış bulsak da saygı duymayı öğrenmeliyiz. Diğer insanları küçük düşürücü ve ötekileştirmek çok yanlış bu konu artık uzamazsa çok seviniriz” diye konuştu. 

‘RENKTEN KORKMAYIN’

CHP’li Nilay Kökkılınç İ ise çok renk ve çok ses diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Renkten korkmamak lazım. Neden renkler söz konusu edilerek bu konu farklı yerlere çıkıyor anlamıyor. Bizler grafiker arkadaşlarımızla çalıştık uzman kişilerce logomuz tasarlandı.” 

‘GÖZBEBEĞİMİZSİNİZ’

Meclis’in kapanışında konuya ilişki konuşan Başkan Tunç Soyer, Toplumsal Cinsiyet ve Eşitlik Komisyonu’nun kendileri çok önemli olduğunu belirtti. Soyer, “Bu komisyon ve özellikle kadın arkadaşlarımız bizim için çok önemli. Kadın arkadaşlarımızdan rica birbirinizle daha iyi anlaşın ve iletişiminizi daha da geliştirin. Çünkü sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Bizi çekip çevirecek, yönlendirecek olan sizlersiniz” diye konuştu. 

AK PARTİLİ HIZAL: İKİ AY DEDİNİZ 120 GÜN GEÇTİ

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise Torbalı’da Göztepe Spor Kulübü’ne tahsis edilecek olan arazinin imar planlarının değişmesi hakkındaki önergeyle ilgili söz aldı. Söz konusu arazinin imar planlarının geciktiğini vurgulayan Hızal şunları söyledi: 

“AK Parti Belediye başkanımız tarafından verilmiş bir hak ve şehrimiz için önemli bir marka olan Göztepe Spor Kulübü’nün çok daha iyi noktalara gelmesi için yapılmış bir şey, iptal edildi. Gerek Torbalı belediye başkanınızın gerek sizin ifadelerinizde camianın kaybedeceği iki ay var denildi. Ancak aradan 120 gün gibi bir süre geçti. Bu tesisin burada kurulması için bir süre verebilecek misiniz? Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi olarak hangi adımları atacaksınız?”

 

BAŞKAN SOYER’DEN GÖZTEPE MESAJI: SONUNA KADAR DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

Başkan Soyer ise, “Bundan sonrasıyla ilgili süreçler en hızlı şekilde ilerleyecek. Gün vermek mümkün değil. Bizim irademizde olmayan zaman kullanımlarıyla karşılaşılıyor. Ancak irademiz çok nettir, sonuna kadar destekçisi olacağız” dedi.

YURT DIŞINA İLK SEFERLER MAYIS 2020’DE

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ A.Ş.’nin yurtdışı seferleri kapsamında harekete geçerek muhtemel başlangıç noktaları olan Alsancak Liman, Foça Limanı ve Seferihisar Teos Marina’da gerekli altyapı incelemelerini gerçekleştirdi. Yetkililer şimdi de Sisam, Midilli ve Sakız Adaları'nda,  gemilerin söz konusu adalardaki limanlarda yanaşabileceği alanların uygunluğunu inceleyecek. Gerekli incelemelerin ardından yurt dışına ilk seferlerin Mayıs 2020’de başlaması hedefleniyor.

29 EKİM’DE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılında Cumhuriyet Bayramı kutlama ve etkinliklerine İzmirlilerin katılımını kolaylaştırmak amacıyla, Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında Cumhuriyet Bayramı günü ücretsiz tarife uygulanacak. Gerekli onayın alınamaması halinde ise İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında yalnız Cumhuriyet Bayramı günü için ulaşım ücreti 1 kuruş olacak.

İZULAŞ’A 14 MİLYON TL KREDİ

İZULAŞ A.Ş. otobüs alımıyla ilgili olarak kullanmak üzere 14 milyon TL'lik banka kredisi alınması ve krediyle ilgili her türlü işlem için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi hakkındaki önerge oy birliğiyle kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR’E SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖDÜLÜ

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Sürdürülebilirlik Akademi Ödüllerinde Karbon Kategorisinde ‘Sürdürülebilir Ulaşım’ ile İzmir Büyükşehir Belediyesi 1’ncilik ödülünün sahibi oldu. Başkan Soyer, Bu ödüllerin 14 kategoride verildiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Ağabey, abla, kardeş projemiz de ödül aldı. Ulaşım yatırımlarında çevreci yatırımlara ağırlık verdik. Akıllı trafik sistemleri kurduk, elektrikli otobüsler aldık ve raylı sisteme önem verdik.”

SOYER’DEN TAKIMA PLAKET

Meclis toplantısı öncesinde Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı üyelerine, Türkiye Şampiyonası’nda ikinci olmaları dolayısıyla Başkan Tunç Soyer tarafından plaket verildi. Başkan Soyer takım üyelerini tek tek tebrik etti.