ÇAKABEY MAVİŞEHİR ANAOKULUNDA OKUL ÖNCESİ FARKI

TAKİP ET

Okul öncesi dönemde Türkiye'de ilklere imza atan Özel Çakabey Okulları, 'Mavişehir Anaokulunda' Türkçe-İngilizce iki dilli eğitim uyguluyor.

Okul öncesinden üniversiteye dek başarıları ve kalitesi ile eğitim dünyasında özel bir yere sahip olan Özel Çakabey Okulları, Mavişehir Anaokulunda da okul öncesi sınıflarında, zenginleştirilen ve farklılaştırılan programı ile fark yaratıyor.



2030’lu yıllar için temel beceriler şimdiden kazanılmalı

Zenginleştirilmiş bir müfredata neden ihtiyaç duyduklarını açıklayan Özel Çakabey Mavişehir Anaokulu Müdürü Derya Koyuncu, “Bugünün çocukları 2030’lu yıllarda yükseköğrenim veya iş yaşamında olacaklar, üstelik henüz bilinmeyen mesleklerde çalışacaklar. Bu sebeple UNESCO’nun açıkladığı 21. yüzyıl becerilerinden problem belirleme ve çözme, yaratıcılık ve entelektüel merak, kendi kendini yönetme becerilerini öğrencilerimize kazandırmak bizim için çok önemli. Yedi yıldır akademisyenler ile birlikte çalışarak bu hedefi odağına alan bir program oluşturduk. Düşünme Becerileri ve Yaşam Becerileri eğitimleri de okul öncesinden itibaren programımız içinde yer alıyor. Her dersimizi, oyunumuzu, etkinliğimizi, materyal, öğretme teknikleri ve değerlendirme açısından tek tek planlıyoruz” dedi.

Yaşları en küçük, öğrenme kapasiteleri en büyük

“Çakabey’in en genç üyeleri 36-66 ay arası çocuklarımızdır ve onlarla geçirdiğimiz her dakika önemlidir. Çünkü bu yaş grubu,  karakterin şekillendiği bir dönemdir ve öğrenciler edinmeye, öğrenmeye çok açıktırlar. Bu yüzden yaptığımız veya yapmadığımız her çalışma anlamlıdır. Yine bu yüzden bize göre okul öncesi, üniversite tercihinden dahi önemlidir. Çünkü bir insanın yaşamında en çok iz bırakan dönem okul öncesidir.”



Okul öncesinde olanaklar çok zengin olmalı 

Okul öncesinde 13 ayrı branş dersi veren Özel Çakabey Mavişehir Anaokulu, LEGO Education, Bilim ve Yaratıcılık Atölyesi, kodlama ve 3D tasarım eğitimleri ile de dikkat çekiyor. “Okul öncesinde çocuklar öğrenmeyi, okuluna gelmeyi sevmeli, çok yönlü bir birey olmaları için zengin olanaklara sahip olmalıdır. Yalnızca okulumuza özgü olan olanaklarımız ile çocuklarımız özellikle matematikten mühendisliğe düşünme becerilerini geliştiriyorlar.” diyen Derya Koyuncu aldıkları sonuçların müthiş olduğunu da belirtiyor.

İngilizce -Türkçe iki dilli eğitim

Okul öncesinde İngilizce- Türkçe eğitim uygulayan Özel Çakabey Mavişehir Anaokulu, çocukların dili bir ders değil, bir iletişim aracı olarak kabul etmeleri için beynin yapısının en uygun olduğu okul öncesi dönemi kullanıyor. Çocukların ana dili öğrendikleri şekilde, doğal bir süreçte “edinim” programı ile İngilizce öğrendiklerini vurgulayan Koyuncu, 5 yaştan itibaren Almanca veya Fransızca olarak ikinci yabancı dil eğitiminin de başladığını belirtti.

Fotoğraf 1: Derya Koyuncu

Fotoğraf 2-fotoğraf 3-fotoğraf 4-fotoğraf 5: Özel Çakabey Mavişehir Anaokulu