Çakmak: Haftalık 35 saat çalışma verimi arttırır

TAKİP ET

EBSO mart ayı meclisinde '35 saat çalışma iş hayatını mahveder' diyen 34.Grup Plastik Ambalaj Sanayi Meclis Üyesi Erdoğan Çiçekçi'ye cevap Türk-İş İzmir Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak'tan geldi. Çakmak, 35 saat çalışmanın verimliliği arttıracağını belirterek 'Yapmamız gereken şey işçiyi daha verimli çalıştırmak' dedi.

Batuhan KAYA -GERÇEK HABERCİ- İktisat Kongresi’nde işçilerin haftalık 35 saat çalışması önerisinin oy çokluğuyla kabul edilmesine işveren kanadından sert tepkiler geldi. Tepkiler üzerine Türk-İş İzmir Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, daha fazla dinlenme ve sosyalleşmenin işçilerin verimini arttıracağını ifade etti.
“Günde 12 saat çalışan birisi nasıl verimli olur?”
Daha kısa çalışma saatleri, daha fazla dinlenme ve daha fazla sosyalleşmenin verimliliği arttıracağını belirten Çakmak “Asla böyle bir şey olmaz. 35 saat çalışma verimliliği ve kaliteyi arttırır. İş dünyası bu düşünceye sahipse yanlış düşünüyordur. Sonuç olarak tüm işçiler vardiyalı sistemde çalışır ve bu vardiyalara göre işine gidip gelir. Bu vardiyaların saatleri de değişiklik gösterir, bu noktada vardiyaların süresi kısalırsa işçiler daha çok uyur, daha çok dinlenir, ailesiyle daha çok vakit geçirir ve her hâlükârda verimliliği artar. Çalışma koşullarına ve üretime baktığımız zaman yapmamız gereken şeyi görüyoruz aslında, yapmamız gereken şey işçiyi daha verimli çalıştırmak. Hedefimiz Avrupa ile eşdeğer seviyede üretim yapmak ise işçimizi daha verimli çalıştırmalıyız. Bizim işçimiz zaten oldukça çalışkan, namuslu ve şerefli, hasta olduğu zaman bile çalışan işçilerimiz var. Bu arkadaşlarımızı dinlendirdiğimiz zaman çok daha verimli çalışacaklardır. En nihayetinde günde 12 saat çalışan birisi nasıl verimli olabilir? Bugün sendikasız işçilerimiz fabrikalarda 12 saat çalışıyor, e günde 12 saat çalışan birisi nasıl verimli olabilir ki?” dedi.