Çamlı, "Yeni mezun hekimler geleceklerini Türkiye'de görmüyor"

TAKİP ET

Yeni mezun hekimlerin geleceklerini Türkiye'de görmediğine dikkat çeken İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, 'Yaklaşık olarak ayda 80 civarında hekim yurtdışına çıkış için başvuruda bulunuyor' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2020 yılının ilk 6 aylık süresi zarfında 2 bin 412 doktorun istifa ettiğini, 522 doktorun özel hastanelere geçiş yaptığını açıklamıştı. Yakın zamanda da Türk Tabipler Birliği resmi olmayan bilgilere göre 18 ayda 8 binin üzerinde hekimin istifa ettiğinin taraflarına iletildiğini aktarmıştı. GERÇEK HABERCİ’ye İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, yeni mezun hekimlerin kötü çalışma koşulları ve birçok nedenle Türkiye’de gelecek göremediklerini ifade etti.
“Hekimler yurtdışında çalışmayı konuşuyor”
Sosyal medyada da birçok hekimin yurtdışına çıkmayı konuştuğuna değinen Çamlı şunları söyledi:
“Yeni mezun hekimler; bu ülkede bir gelecek göremediklerini, kötü çalışma koşulları, mobbing, artan şiddet, yetersiz bir ücret ile bütün bunlar kendilerini bir başka ülkede hekimlik yapmaya itiyor. Oysa ülkemizin geleceği ve umudu olan gençler başka ülkede hekimlik yapmayı düşünüyor. Bir hekimin ülkeye maliyeti 1 milyon dolar civarında, bu kadar pahalı bir yatırımın beyin göçü ile yurtdışında bu hekimlik yapmak istiyor, bu hekimlerin tükenmişlikler sonrasında gidiyor olması çok üzücü. Hala buna yönelik bir uygulama da yapılmadı. Türkiye'de yaklaşık on sekiz ayda, yani pandemi sürecinde 8 bin hekimin istifa ettiğini biliyoruz. Bu verilerin sağlık müdürlüğünden açıklanabiliyor biz yaklaşık bir rakam veriyoruz. Çünkü istifa eden bütün hekimler odamıza üye olmuyor.”