Çanakkale'de orman yangını: 1 köy boşaltıldı, Çanakkale-Çan karayolu trafiğe kapatıldı

TAKİP ET

Çanakkale'de Damyeri mevkisindeki ormanda saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahale ediyor. Yangın nedeniyle merkeze bağlı Kayadere köyü boşaltıldı. Çanakkale-Çan karayolu ise tedbir için trafiğe kapatıldı.

Çanakkale'de saat 12.30 sıralarında orman yangını çıktı. 

Damyeri mevkisindeki ormanda çıkan yangın bölgesine ihbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 helikopter ve 5 uçak ile karadan ise 29 arazöz 13 su ikmal aracı ve 7 dozer müdahale ediyor.

Ekipler yangına, havadan ve karadan müdahale ediyor.

1 KÖY BOŞALTILDI, KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Devam eden orman yangını sebebiyle, merkeze bağlı Kayadere köyü boşaltıldı. Çanakkale-Çan karayolu ise tedbir için trafiğe kapatıldı.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Kayadere köyümüz tedbir için boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu kız öğrenci yurdunda misafir edilecektir. Ayrıca Çanakkale-Çan karayolu da trafiğe kapatılmış olup vatandaşlarımızın alternatif yolları kullanmaları ve görevli personelin ikazlarına riayet etmeleri önem arz etmektedir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir."

Çanakkale orman yangını köy karayolu