Cezaevlerinde FETÖ Alarmı: Uçaksavar Sistemi Kuruldu

TAKİP ET

15 Temmuz'da kanlı darbe girişiminden sonra tutuklanan FETÖ'cülerin cezaevlerinde herhangi bir olaya kalkışmaları için yeni önlemler alındı.

15 Temmuz gecesi kanlı darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin darbenin bastırılmasının ardından tutuklanarak cezaevlerine gönderilmişti. Sayılar çok olunca belli sıkıntılar da beraberinde gelmişti. Adalet Bakanlığı da bu kapsamda yeni önemler almaya başladı. Türkiye genelindeki 387 açık ve kapalı cezaevinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılarak, Silivri, Sincan ve Şakran cezaevlerinde uçaksavarların yer aldığı hava savunma sistemleri kuruldu.

Cezaevlerinde FETÖ Alarmı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türkiye genelindeki 387 kapalı ve açık ceza infaz kurumundaki güvenlik önlemleri yeniden gözden geçirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda cezaevlerinde iç ve dış güvenlik tedbirleri artırıldı.

7 Bin 5 Yüz Personel Daha Alınacak

Buna göre, cezaevlerindeki iç güvenlikte nöbet sistemleri değiştirildi, özellikli olan alanlardaki görevliler ile gece çalışacak personel sayısında artışa gidildi. Öte yandan cezaevlerindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen birimde çalışan personel sayısı da artırıldı.  Cezaevlerinee personel takviyesinde bulunulacak. Bu yıl sonuna kadar 7 bin 500 personel alınacak.

Cezaevlerine Uçaksavarlı Koruma

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğünce Jandarma Genel Komutanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda, cezaevlerinin dış güvenlikleri de yeniden yapılandırıldı. Cezaevlerindeki dış güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılarak, Ankara Sincan, İzmir Şakran ve İstanbul Silivri cezaevlerine uçaksavarların yer aldığı savunma sistemleri kuruldu.