CHP Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; "Çiğli; tüm bileşenleriyle kalkınmalı!" 

TAKİP ET

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız; İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace ile bir araya gelen Yıldız; Ata Sanayi Başkanı Hamza Duran ile de hedeflerini paylaştı; site esnafıyla sohbet etti. Çiğli’nin lokomotif güçleri olduğuna dikkat çeken Yıldız; sanayi üretimi ve üreticisi ile kenti birleştiren bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu söyleyerek; “ AOSB ülkemiz için, İzmir ve Çiğli için büyük bir güç. Sayın Karace’nin bölgeyi büyütmek, üretim ve ihracatı arttırmak gibi hedefleri olduğunu biliyorum. Kent planlamasını da ilgilendiren bu hedeflerde ortaklaşıyoruz. Kazan kazan anlayışını önemsiyoruz. Doğru bir belediyecilik; ortak çıkarı gözetir. Çiğli ortak paydasında; halkımızın da sanayicimizin de her zaman yanında olacağız.” diye konuştu. 

Ortak hareket; daha çok istihdam…
CHP Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; organize sanayi bölgesinin 33 yıl önce Çiğli’de kurulmuş olmasının büyük bir fırsat olduğunu belirterek şunları söyledi; “Tekstilden makineye; otomotivden kimya ve gıdaya; elektronik sektörüne kadar geniş bir yelpazede üreti yapan AOSB Türkiye’nin bir numarası. 50 bine yakın istihdam sağlıyor. Büyük hedeflerle yeni başkan seçilen Sayın Cenk Karace’nin hem bölgeyi geliştirmek üzere hem de Çiğli ve İzmir’e geri dönüşü olacak enerji projelerinin hayata geçmesiyle ilgili düşünceleri olduğunu biliyorum. Kendisinin bir konuşmasında söylediği bir şey vardı, unutmuyorum; “  Olmaz diye bir şey yok. Olmaz dememek, mücadele etmek, çabalamak lazım. Gol atmak için şut atmak lazım. Gol girişiminde bulunmazsan gol atamazsın.” Bu, her alanda çok değerli bir düstur. Biz de belediyeciliği böyle yapacağız. Kararlılık önemli. Konsensüs önemli. Azmetmek önemli. Sanayicilerin özellikle ara eleman, mavi yaka istihdamına yönelik arayışları var. Bizler bu noktada devreye girebiliriz. Ortak hareket, daha çok istihdam demek; Çiğli’nin kentsel yapılanmasında çok yönlülük ve ortak çıkar demek. Sanayici de kazanacak, Çiğli halkı da, genci de esnafı da. Doğası da; tarımı da…  Bir belediye de tüm bunların önünü açmak için bürokratik engelleri zorlayacak; doğru projeler üretecek.” 

En çok sarsılan, derin izler taşıyan onlar
Yıldız; daha sonra ATA Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Duran’ı da ziyaret etti. Duran ile sanayi sitesi ve ilçe sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunan CHP Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; site esnafının işyerlerine de konuk oldu. Ülke ekonomisinin yanlış idaresi ve giderek ağırlaşan krizin en çok sarstığı ve derin izler bıraktığı kesimlerin başında küçük ve orta ölçekli işletmelerin geldiğini vurgulayan Yıldız; “  Küçük ve orta ölçekli üreticinin, esnaf ve sanatkârın belinin büküldüğü bir dönemden geçiyoruz. Maliyetler, fiyat artışları halkı, tüketiciyi de vuruyor; esnafı da. Merkezi idarenin toz pembe gösterdiği tablo, aslında içler acısı gerçekler barındırıyor. Yerel idarelerin, belediyelerin onların önlerini açacak adımlar atmakta sınırları belli. Ancak; alt ve üst yapılarını iyileştirmek, imar, ruhsat gibi konularda yapıcı yaklaşımlar sergilemek, çevresel olumsuzlukları ortadan kaldırmak; ilçemizle entegrasyonlarını sağlayarak hayatı onlar için de kolaylaştırmak mümkün. ATA Sanayi de ilçemizin önemli değerlerinden. Çiğli’yi hepbirlikte yönetecek hepbirlikte yeniden kurgulayacağız.” 

Onur Emrah Yıldız