CHP anketindeki ikinci soru: İstediğiniz aday olmasa olur mu?

TAKİP ET

CHP'nin aday belirleme anketini yazan Murat Çelik, ikinci soruya dikkat çekti.

Aynı zamanda Millet İttifakı'nın da cumhurbaşkanı adayı olması beklenen CHP adayının kim olacağı medyada tartışılmaya devam edilirken Posta gazetesi yazarı Murat Çelik bugünkü yazısında parti içinde konuyla ilgili yapılan anketleri gündeme getirdi.  İktidarın seçimlerin Haziran-2023’te yapılacağını söylediğini ve bunun bir buçuk yıl sonraya işaret ettiğini belirten Çelik, "Türkiye gibi bir ülkede, siyasette çok uzun süre bu. Ancak buna rağmen herkes 'Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusuna yanıt arıyor' diyerek bu soruya Millet İttifakı cephesinde de yanıt arandığını belirtti. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyali verdiğini belirten Çelik, yapılan anketlerdeyse Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın isimlerinin Kılıçdaroğlu’ndan önce çıktığını ifade etti. Murat Çelik'in, "Aday anketindeki ikinci soru" başlıklı yazısında konuyla ilgili olarak aktardıklarından bir bölüm şöyle: 

Aldığım bilgiye göre CHP, bu anketlerde ikinci bir soru daha soruyormuş: "Sizin tercih ettiğiniz kişi dışında bir aday belirlerse, yine de Millet İttifakı’nın adayına oy verir misiniz?"

Soru bu. Gelen sonuçlarda bu soruya “Hayır, sadece benim istediğim aday olması hâlinde oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 1 (bir) seviyesinde kalıyormuş. Yani yüzde 99, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin üzerinde uzlaşacağı adaya oy vereceğini söylüyormuş.

Somutlaştıralım... CHP’nin araştırmalarına göre; İmamoğlu ya da Yavaş’ı aday görmek isteyenlerin büyük kısmı, hatta neredeyse tümü, “Ortak aday Kılıçdaroğlu olursa, ona da oy veririm” diyormuş.