CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz: "Aday Olup Olmayacağıma 9 Aralık'ta Karar Vereceğim"

TAKİP ET

CHP'de ilçe kongreleri seçimlerinde devam ederken, gözler hala aday çıkmayan Balçova'da. Sakin bir süreç yaşadıklarını belirten CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, 'Aday olup olmayacağıma 9 Aralıkta karar vereceğim. Niyetim devam etmemek' dedi.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ-  Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), olağan kurultay sürecinin ikinci adımı olan ilçe kongreleri seçimleri, geçtiğimiz hafta sonu başladı. Gözler, 10 Aralık’ta yapılacak ilçe kongresi  seçiminde şu ana kadar hiçbir aday çıkmayan Balçova'da.  Muhabirimiz Aycan Karadağ, Balçova’daki süreci öğrenmek için CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz’la görüştü. Eryılmaz, sakin bir kongre süreci geçirdiklerini dile getirdi. Kendisinin aday olup olmayacağını sorduğumuzda ise Eryılmaz, “Aday olup olmayacağıma 9 Aralıkta karar vereceğim. Niyetim devam etmemek” şeklinde konuştu. 

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI, MİLLETVEKİLLİĞİ GİBİ BİR HEDEFİM YOK”

Balçova’da herkesin 10 Aralığı beklediğini söyleyen Eryılmaz, “Balçova’da şu an sakin gidiyor, kongre süreci. Aday yok şuanda. Sessizlik hâkim. Aday olup olmayacağıma 9 Aralıkta karar vereceğim. Niyetim devam etmemek.  Partililerimizle görüşüyoruz, konuşuyoruz. Balçova, çok büyük bir yer değil. Sokağa çıktığınızda en az 10 kişiyi görüyorsunuz zaten delegelerden.  Niyetim devam etmemek. Koltuklar değişsin. Koltuk bağımlılığım da yok zaten. Görevleri kalıcı olmamalı, değişmeli. Herhangi bir hedefim de yok; belediye başkanlığı ya da milletvekilliği gibi. Nasip, kısmet.  Belki tek liste yaparız, farklı adaylar bile çıksa. Dediğim gibi 9 Aralığa kadar herkes fikir alışverişinde bulunacak    “ diye konuştu. 

 “ÖNEMLİ OLAN SEÇİM BİTTİKTEN SONRA HERKESİN KOL KOLA OLMASI”

İzmir’de kongre süreci yeni başladığına vurgu yapan Eryılmaz, “Ufak tefek sorunlar olabilir. Süreç böyle işliyor. Önemli olan seçim bittikten sonra herkesin kol kola olması. Onun da olacağına inanıyorum. Bu dönemde herkes sorumluluğun bilincinde. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin, kavgayı sürdüreceğini tahmin etmiyorum. Dönem, o dönem değil. Zaman; Türkiye Cumhuriyetinin, geleceğini düşünme zamanıdır. Bir sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum” ifadelerine yer verdi. 

“PARTİ OLARAK, 2019 SÜRECİNE ODAKLANDIK”

Son olarak 2019 süreci hakkında konuşan Eryılmaz, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri de, yerel seçimler içinde o yüzden konuşuluyor. Yerelde aday olacaklar, yönetimlere, ilçe başkanlığına aday olmasın diye gündeme geldi. Yoksa Cumhuriyet Halk Partisi, her seçime hazırdır. Genel Başkanımız, “Biz, her zaman hazırız seçime” dedi. Bizim amacımız bu.  2019 her zaman hedef.  2019 bittikten sonra diğer seçim hedef. Biz her zaman bir seçim bittikten sonra diğer seçimi hedef alırız. Önümüzde 2019 süreci var.  Parti olarak, 2019 sürecine odaklandık.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yolunda yürüyeceğine inanıyoruz. Bütün arkadaşlarımız da bu bilinçte. AKP iktidarının devrilmesi, yıkılması için herkesin canla başla çalışacağına inanıyorum.