CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin: 600 delege antidemokratik yollarla mı seçildi?

TAKİP ET

Çarşaf-blok liste tartışmalarının kavgaya kadar vardığı olaylı kongrede CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin blok listeyi savundu.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-CHP İzmir 38’inci Olağan İl Kongresi’nde çarşaf-blok liste tartışmaları kavgaya dönüştü. Kavganın ardından girilen salonda CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin blok listeyi savundu. 600 delegenin blok listeyle seçildiğini söyleyen Gültekin, “600 delege antidemokratik yollarla mı seçildi?” dedi.
“Blok liste adaletli temsiliyeti sağlar”
Blok listenin adil temsiliyeti ve listelerin homojen olmasını sağladığını söyleyen Gültekin, “CHP’de seçimin hangi usulle yapılacağını bu partinin özgürce seçilmiş il delegeleri karar verir, salona hakimiyet kuranlar değil. İl Kongresinin ev sahibi ilçe başkanlarıdır, bu örgütün dibinden gelenlerdir. Şimdi blok liste üzerine bir şeyler söylemek istiyorum, blok liste seçilecek listenin homojen olmasını ve adaletli bir temsiliyeti sağlar. Delegesi az olanın hakkını korur. Blok liste kişisel hesapların görüldüğü bir liste değildir, bana yapılırken iyi, başkasına yapılırken iyi ama benim canım yandığında kötü, CHP’de böyle bir kültür yoktur arkadaşlar. Blok listede isteyen herkes çıkıp aday olur ve bütün örgütte arkasında durur” diye konuştu.
“Hangi ilçede çarşaf listeyle seçime gidildi?”
İzmir’in hiçbir ilçesinde çarşaf listeyle seçime gidilmediğini söyleyen Gültekin şöyle konuştu:
“Günlerdir kamuoyunu işgal eden bir konu var, ben dahil burada önerge imzalayan arkadaşlarım, blok liste antidemokratik diye bir algı yaratılmaya çalışıyor. Hepimiz seçimlerimizi blok liste olarak yaptık, ben bu partinin delegelerine antidemokratik şekilde seçilmiştir dedirtmem, 600 delege antidemokratik mi seçildi? Hangi ilçede çarşaf listeyle seçime gidildi? Kendi kişisel ikbali ve var olma çabası için ilçe başkanlarımıza ve bizlerle beraber yola çıkmış delegelerimize antidemokratik demek bizlere yapılacak en büyük hakarettir. Kişisel bir irade için burada CHP’yi temsil etmeyi bir kenara bırakıyorum ve bir kadın olarak az önce yapılan saldırıyı kınıyorum ve örgütümüzün gereğini yapacağına sonuna kadar inanıyorum.”

Bayraklı Didem Gültekin