CHP Belediyeleri için çarpıcı iddia

TAKİP ET

Gazeteci Adem Nakçı, CHP Belediyeleri ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Nakçı, "İzmir'de CHP Belediyeleri genel seçimlerden sonra çok köklü bir dönüşüm yaşayacak" dedi.

Yenigün TV'de yayınlanan ve Cem Arıkan'ın sunduğu İzmir Kulisi programının bugünkü konukları İzmir gündemini yakından takip eden gazetecilerden Adem Nakçı, Onurcan Uygur ve Adem Sarıkaya'ydı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir gezisinin değerlendirildiği programda, CHP Belediyeleri ve çalışmaları da konuşulan konular arasındaydı. İzmir'deki ilçe CHP Belediyeleri'nin hizmet açılışlarının büyük bir çoğunluğuna Kılıçdaroğlu'nun katılamamasını eleştiren Nakçı şunları söyledi, "Basit bir örnek veriyorum; Bornova Belediyesi çocuk kreşi, yarı olimpik yüzme havuzu ve birçok hizmeti vatandaşlara sunarken, hangisine Kılıçdaroğlu katılım gösterebildi?".

"CHP Belediyeleri kendini iyi anlatamıyor"

Nakçı, "Kılıçdaroğlu son İzmir gezisinde Halk Konut Projesi kapsamında Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile birlikte temel atma töreni gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, partiye en soğuk kişi denilen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile okul temel atma törenine de katıldı. Ancak bir çok ilçe belediyesinin büyük çalışmalarına katılım gerçekleşmiyor. CHP ilçe belediyeleri kendilerini iyi anlatamıyor. İlçe belediyelerinin basın birimlerinde yapılan güzel çalışmaları sunmak ve anlatmak yerine 'aman ben burada kalayım da gerisi Allahkerim' diyen kişiler oldukça, işler bu noktaya kadar gelir" şeklinde konuştu.

"Köklü bir dönüşüm yaşanacak"

Sözlerine devam eden Nakçı, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe CHP Belediye Başkanları genel seçimlerden sonra, üst düzey bürokratlarını, siyasi başkan yardımcıları olmak üzere başkan yardımcılarını ve belediye şirketlerindeki yöneticileri değiştirmeye ve köklü bir dönüşüm gerçekleştirmeye gidebilir. Üstüne basa basa söylüyorum, idari bir hamle olarak bu dönüşümler gerçekleşebilir" iddialarında bulundu.

Adem Nakçı iddia CHP Belediyeleri