CHP BERGAMA'DA YARIŞ İKİ KİŞİ İLE OLACAK!

TAKİP ET

Bergama'da tamamlanan mahalle delege seçimlerinin ardından herkes beyaz listeyi destekleyen mevcut ilçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz'ın tek aday olmasını beklerken bir sürpriz yaşandı ve uzun yıllardır partili olan geçtiğimiz yerel seçimlerde de belediye başkan aday adayı olan Akın Yasa, İlçe başkanlığı için adaylığını açıkladı. 

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- ÖZEL HABER- Uzun yıllardır partili olduğunu dile getiren Akın Yasa, Gerçek Haberci'ye çok özel açıklamalarda bulundu. Yasa, “22 Aralık’ta gerçekleşecek olan ilçe kongresi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kadroların artık Bergama’da değişmesi gerektiğine inanıyorum. Nitekim 16 yıldırı aynı kadrolar mevcut ve artık ilçenin taze kana ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Yani, dinamik kadrolar ile yola devam edilmesi gerektiği kanaatindeyim ve Bergama’da iktidarı da geri kazanmayı arzu ediyorum. Kimseyi suçlamıyorum ancak yapılan ufak stratejik hatalar nedeniyle Belediye’yi AK Parti aldı ve ben bu belediyeyi yani, iktidarı tekrar geriye almak istiyorum” diye konuştu.

Önceki kongrede mevcut ilçe başkanı Mehmet Ecevit Canbaz’ı desteklediğini ve bu nedenle de adaylıktan çekildiğini ifade eden Yasa, “Artık bayrağı ben teslim almak istiyorum, daha sonra da yeni kadrolara devretmek istiyorum. İlçemizde bir değişikliğe kesinlikle gerek olduğuna inanıyorum. Benim tek hedefim ilçemizde belediyeyi tekrardan CHP’nin kazanmasıdır”  dedi