CHP Bornova'da neler oluyor?

TAKİP ET

CHP Bornova İlçe Başkanlığı'nda geçtiğimiz hafta içi yaşanan istifa krizinin ardından ilçe düşmeyince bu kez de muhaliflerin imza kampanyası başlatacağı konuşuluyor.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ-Geçtiğimiz hafta, milletvekilliği adaylığı için İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Nevzat Kavalar önderliğinde CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven ve yönetimini düşürmeye yönelik istifa hareketi başarılı olamayınca bu kez kongre delegelerinin imza toplamak için harekete geçtiği öğrenildi. Özellikle Kızılay Mahallesi delegelerinin başı çektiği imza operasyonu için delegelerin nabzının yoklandığı duruma göre önümüzdeki hafta sonu imza toplanmasına başlanacağı iddia edildi. Delegelerin imza konusunda tereddüt ettiği; girilecek mücadelenin kimin önderliğinde geçeceği noktasında anlaşılamayacağı iddia edildi.

GENEL MERKEZ MÜDAHİL Mİ OLDU?

Bu gelişmeler yaşanırken il başkanlığı ve genel merkez cephesinde ise Bülent Tezcan ve Deniz Yücel'in konu üzerinde uzlaştığı duyumları da parti kulislerinde konuşuluyor. Kulislerde, İzmir'de bir milletvekili ve ilçe başkanının yaşadığı tartışma neticesinde yakın bir tarihte yapılacak operasyonun ardından sıranın Bornova'ya geleceği noktasında anlaşmaya varıldığı iddia ediliyor. İddiaya göre, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın İl Başkanı Deniz Yücel'e Bornova konusuna karışmamasını ve tüm detayları genel merkeze bırakmasını ilettiği ileri sürülüyor. Bornova konusunda anlaşan genel merkez ve il yönetimi mevcut durumda hukuken meşruiyeti olan ama siyaseten meşru görünmeyen ve "topal ördek" benzetmesi yapılan ilçe örgütünün yerine güçlü bir ilçe atamaya ve bu yeni ilçe ile yerel seçime gidilmesine karar verdiği gelen duyumlar arasında.

GÜÇLÜ YÖNETİM KONUSUNDA ANLAŞILDI

Öte yandan parti içinde diğer bir tartışma konusu ise bu kaos içinde kimin bu yükün altına gireceği. Atama noktasında siyasi anlamda tecrübeli ve seçim tecrübesi olan isimlerden kurulu bir kadronun göreve getirilmesi beklenirken; eski ve başarılı ilçe başkanlarından yerel seçim tecrübesi yüksek bir isim olan Ertürk Çapın'ın ilçe başkanlığı adaylığı sıcaklığını korurken tecrübeli yönetim kurulu üyeleri noktasında araştırmaların sürdüğü ve doğuluların lideri olarak bilinen Çeto Çamlıbel gibi ağır topların yöneticiliği noktasında anlaşıldığı gelen ilk bilgiler arasında.