CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya: 2019 Yılı İktidar Yürüyüşümüz Olacak

TAKİP ET

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, 10 Aralık'ta gerçekleşecek ilçe kongresiyle ilgili Gerçek Haberci'ye açıklamalarda bulundu. Seçimin kazananın önemli olmadığını vurgulayan Kaya, '2019 yılı iktidar yürüyüşümüz olacak' dedi.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ ÖZEL-Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), olağan kurultay sürecinin ikinci adımı olan ilçe kongreleri için çalışmalar devam ediyor. Referandum seçimlerinde İzmir’de oyunu yükselten iki belediyen biri olan Buca, ilçe kongrelerin en çok merak edilen yerlerin başında geliyor.  İlçe kongresinde adaylardan biri CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, diğeri ise CHP Buca Belediyesi Meclis Üyesi Kasım Akdağ.  Muhabirimiz Aycan Karadağ, Buca’daki ilçe kongre sürecini öğrenmek için CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ile bir araya geldi. Kaya, seçimin kazananın önemli olmadığını, asıl önemli olanın CHP olarak 2019 yılına en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu belirterek, “2019 yılı iktidar yürüyüşümüz olacak” diye konuştu.  

‘BUCA’DA ARTIK BARIŞ VAR’

6 Aralıktan beri İlçe Başkanı olduğunu dile getiren Kaya, “Göreve geldiğimden bu yana barış havası sağlamak için uğraştım. Bunu da başardığıma inanıyorum. Bundan önce hep kavga, gürültü ve iç çekişmelerin olduğu bir Buca vardı. Şimdi ise sükûnetin, demokrasinin, barışın olduğu bir yer oldu. Bazı yerlerde listeler tek oldu, bazı yerlerde çift liste oldu. Çift liste olan yerlerde kıyasıya bir çekişme oldu. Ama kazananın ve kaybedenin olmadığı bir seçim yaptılar aralarında. ‘2019 iktidar yürüyüşünü, hep birlikte yapacağız’ dediler. 47 mahallede demokratik bir seçim atlattık. Bundan önce Buca, sıkıntılı bölgelerden biriydi. Şu an hiçbir sıkıntının olmadığı bir yer haline getirdik. Bir kongreye gidiyoruz. Bu kongrenin demokrasi şöleni olmasını istiyoruz. Kazanmanın veya kaybetmenin önemi yok. Asıl önemli olan bundan sonraki süreç.  2019 yılı iktidar yürüyüşümüz olacak.  Hiçbir arkadaşımızı kaybetme lüksümüz yok. 400 delegemiz var, 17 bin de üyemiz var. 2019’da ki seçimler; ülkenin kaderini artık tam anlamıyla çizilecek. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük iş düşüyor. İçe değil, dışa enerjimizi harcayacağız. Bütün partililerimiz de bu düşüncede” ifadelerine yer verdi. 

“ÖTEKİLEŞTİRMEYİ BİR KENARA BIRAKMALIYIZ”

Rakibi ve CHP Buca Belediyesi Meclis Üyesi Kasım Akdağ hakkında düşüncelerini sorduğumuzda ise Kaya, şöyle yanıt verdi: “Kasım Bey, bizim Buca Belediye Meclis Üyemiz. Bazı arkadaşlarımızın takdirini alıp çıkmak istemiş. O da partilimiz. Geldi adaylığını açıkladı. Ben de çiçeğimi taktim ettim. Ortak bir konuşma yaptık. Bu aslında daha öncesinde Buca’da olmayan bir durum. Biz örnek bir davranış sergiledik. Ötekileştirmeyi bir kenara bırakmalıyız. Artık çalışma vakti” 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ, BÜYÜK BİR AİLE”

İzmir İl Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi için önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Kaya, “Daha nefesi, bilgisi yetebilecek, daha zamanı olan yol arkadaşlarımızın olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü örgütlerini sürüklemeleri lazım. İl başkanı anlamında da heyecan verecek, bizi sürükleyecek birisin olmasını istiyoruz. Ben CHP Gençlik Kollarından gelmeyim. Bu işin içinde hep oldum. Buraya ben olarak geldim, biz olmayı öğrendim. Cumhuriyet Halk Partisi, büyük bir aile. Yüzyıllık bir çınarız” şeklinde konuştu.  

“BUCA’DAN MEŞALEYİ YAKACAĞIZ”

2019’da yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu ifade eden Kaya, “Bizim için 2019 süreci çok kıymetli. Referandum sürecinde çok ciddi bir çalışma yürüttük. Oylarımızı da yükselttik. 204 bin oy aldık. İzmir’de oyunu yükselten 2 ilçeden biri biziz. Bu benim başarım değil, bizim başarımız. Buca, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olmaya başladı artık. Referandum da bunu başardık, 2019 yılında da bunu başaracağız.  Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkacağız. Buca’dan meşaleyi yakacağız. Genel Başkanımızın devrimci yürüyüşü dönüm noktasıdır. Bu yürüyüşle; binler, on binler, yüz binler ve milyonlara ulaştı. Bundan sonra da aslında AKP’nin bitişinin başlangıcı oldu. O günden bugüne bakarsanız; AKP, daha da kan kaybetmeye başladı. Diyorlar ki; “İYİ Parti, sizden oy alacak” Hayır, İYİ Parti, AK Parti’den oy alacak.  2019’a iyi hazırlanmamız lazım. Kim olursa olsun, gecesini gündüzüne katması lazım. Diken üstünde oturacaksın”