CHP, Can Atalay için Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı

TAKİP ET

CHP'nin Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına karşı Meclis'te başlattığı 'Adalet Nöbeti' eyleminin ardından partinin İstanbul İl Başkanlığı da Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. Eyleme ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "İstanbul Adliyesi önünde anayasal düzene karşı kalkışmaya dur demek için buradayız" dedi

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Yargıtay'ın, Can Atalay'ın tutukluluğu hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına karşı Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından nöbete ilişkin açıklama yaptı.

"Anayasal düzene karşı kalkışmaya dur demek için buradayız" ifadelerine yer veren Çelik, bugün itibarıyla Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlattıklarını belirtti.

Çelik, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"İstanbullulara, hukuku, Anayasayı savunanlara sesleniyorum: Bugün itibarıyla burada günlerce sürecek bir oturma eylemi başlattık. Yarın da buradayız, ertesi gün de burada olacağız. Tüm İstanbul'u bu demokratik mücadelemize omuz vermeye davet ediyorum!"

CHP Can Atalay Çağlayan Adliyesi