CHP Çiğli İlçe Başkanı Özcan: Beraber yürüyelim derlerse göreve hazırım

TAKİP ET

CHP'nin kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, 'Bu bir parti içi yarış ama ben aday olan arkadaşlarıma şunu söylüyorum; Süreç içinde bir hata görüyor, yönetimle ilgili bir eksiliğimiz oluyorsa bunları sosyal mecralarda değil de kendi içimizde tartışılması gerektiğini düşünüyorum ' dedi.

Öncü Şehir'in haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongre sürecinin kavgasız, gürültüsüz geçmesi anlamında Afyon’da gerçekleştirdiği konuşmadan bahseden Başkan Özcan konuşmasına şöyle devam etti:

“ÇİĞLİ İLÇE ÖRGÜTÜ’NE İZMİR’DE KESKİN DERLER”

“Biz diğer partiler gibi değiliz, demokrasiden yanayız. Yarışların, demokratik bir yarış olması anlamında adayların olması da gayet doğal olacaktır. Çiğli İlçe Örgütü’ne İzmir’de hem keskin derler, hem de çalışkan, özellikle 7’den 70’e siyasetin içinde olduğu, belediye çalışanlarının da dahil siyasette aktif olduğunu derler. 1999 yılından beridir İzmir’de seçimi kaybetmeyen nadir ilçelerden biriyiz. Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü ile yüzde 62 gibi rekor bir oy aldık. Seçim sürecinde alanlarda binlerce kişiyle çalıştık. Şimdi de parti içi sürece geldik. Burada da yapacağımız şu; İlçe Başkanı olduğumda da söylediğim gibi, bu süreci de kesinlikle disiplinli bir şekilde yürütmek istiyoruz. Aday olacak olan arkadaşlarımıza da bu mesajı vermeye çalışıyoruz. Nitekim herkesin aday olma hakkı var. Bel atı vurmamak, iftiralar atmamak, olmadık ithamlarda bulunmamak adına da aday adaylarıyla konuşmalar yapacağız. İşimiz zor ama kontrollü olursak, arkadaşlarımıza da biz olmayı anlatırsak bunu sağlayacağımıza inanıyorum. Partiye emek vermiş, gerçekten bu işe zamanını ayıracak, kafasının arkasında başka hesaplar olmayan aday kim olursa olsun, inşallah Çiğli’ye yakışacak bir İlçe Başkanı ve İlçe yönetimi oluştururuz. Bundan da hiç şüphem yok”



“KENDİ HESAPLARI OLMAYAN ARKADAŞLARIMIN ADAY OLMASINI İSTERİM”

31 Mart seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin aday belirlerken süreci iyi yönettiğini söyleyen Özcan, “İstanbul ve Ankara örneğinde de gördüğümüz gibi burada Genel Başkanımızın başarısı çok büyüktür. Artık iktidar yolunun açıldığı bu dönemde, inandığımız ve çalıştığımızda, örgütünde; gerçekten örgüte emek vermiş arkadaşlarımın Türkiye’nin yapısını bilen, belediyenin görev yerlerinde hizmet veren arkadaşlarımızı belirlediğinde bir başarı elde edilmiş oldu. Bu seçimlerden sonra halkımız CHP’ye inandığını ve CHP’nin halkına dokunur, sorunlarını anlatır vaziyette olduğunu gördü. Başından söylediğim gibi emek verecek, iktidara taşıyacak, kendi hesapları olmayan, partinin ve iktidarın hesaplarını yapan arkadaşlarımın aday olmasını isterim. Adaylık sürecinde de buna inanmış arkadaşları seçmelerini istiyorum.  Yapılacak şeylerde disiplinli olmak, doğru adayları tercih etmek olacaktır” diye konuştu.

“CHP’NİN TÜM ÜYELERİNİN İLÇE BAŞKANIYIM”

Ülke ekonomisini değerlendiren Mert Özcan, “Ülke ekonomik anlamda bir ateşin içerisinde diye yorumlayabiliriz. Enflasyonların reel olanının gösterilmediği, elektriğe, doğal gaza bir yılda yüksek oranlarda zam yapıldığı fakat işçi maaşlarının ve emekçilerin yüzde altı gibi düşük oranlarda zam aldığı bir ülkede artık halkın CHP’nin politikalarına inandığını görüyoruz. Bu konuda biz Çiğli olarak çıkacak arkadaşlar hakkında üyelerimizin doğru tercih yapacağını, iktidardaki yolundaki adımlara katkı sağlayacak arkadaşlarımızın seçileceğini düşünüyorum. Ben kendi adıma süreci son güne kadar herkesi kucaklayacak şekilde geçireceğim. Çünkü ben burada bir grubun bir ekibin değil CHP’nin tüm üyelerinin ilçe başkanıyım. Kimseyi kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan, kavgaya müsaade etmeden süreci tamamlayacağız” dedi.

“26 MAHALLEDE SANDIK KURACAĞIZ”

Delege seçimleri hakkında konuşan Başkan Özcan, “Delege seçimleri için 8 Kasım başlangıç tarihimiz. Seçim tarihine, İl Başkanlığımız ile birlikte diğer ilçelerle çakışmaması anlamında birlikte karar vereceğiz. Büyük ihtimalle Kasım ayının sonuna doğru yapmaya başlamış oluruz diye düşünüyorum. 400 delegemiz olacak. Toplamda 26 mahallemiz var. 26 mahallemizde de sandık kuracağız. İl Başkanımız tüm mahalleleri aynı gün olmamasını böylelikle CHP İl’den de arkadaşlarımızın bizlere yardım edeceğini belirtti. Hem organize hem de huzur anlamında bu yüzden tarihi İl Başkanımız ile belirleyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

“BERABER YÜRÜYELİM DERLERSE GÖREVE HAZIRIM”

 

Adaylık konusunda açıklamalar yapan Özcan, “Herkesin gönlünde bir belediye başkanı adayı yatar ama ben ilçe başkanıyım. Ben buradaki 11 bin üyeyi temsil ediyorum. Genel Başkanımızı temsilen buradayım. Benim için tüm adaylar aynıdır. Burada eski belediye başkanları ve aday adayları dahil asla birbirlerine bel atı vurmalarına müsaade etmedik. Elimizden geldiğince bir araya getirdik, yan yana gelip , ‘Çiğli için ne yapabiliriz, Çiğli için ne projeler üretebiliriz?’ kısmını konuştuk. Ders alalım ama hesaplaşmayalım dedik. Aynı şekilde bugünde aynı şeyi söylüyorum. Bu bir parti içi yarış ama ben aday olan arkadaşlarıma şunu söylüyorum; Süreç içinde bir hata görüyor, yönetimle ilgili bir eksikliğimiz oluyorsa bunları sosyal mecralarda değil de kendi içimizde tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Açıklanması gereken son güne kadar herkesin ilçe başkanı olarak devam edeceğim ama ekip ve delegasyon belli olduktan sonra eğer arkadaşlarımız, ‘Beraber yürüyelim Başkanım, siz devam edin’ derlerse de bu göreve hazırım. Eğer aday olursak ilçe delegasyonun oylarıyla bir ilçe başkanı olacağız. Ama olmayacaksa da bir partili olarak son güne kadar bu süreci yönetme görevimden bir milim şaşmadan o arkadaşımın kazanması için kendimmiş gibi destek olacağım” dedi.