CHP'de 6 eski Belediye Başkanı "Vekillik" için yola çıktı

TAKİP ET

Milletvekili aday adaylığı başvuruları sona eren CHP'de İzmir'de yoğun başvuru oldu. Yoğun başvurular içinde 6 belediye başkanının ismi dikkat çekiyor. 

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- 14 Mayıs’ta yapılacak Genel Seçimler için CHP tarafından belirlenen aday adaylığı başvurusu sona erdi. İzmir’de iki ayrı bölgeden 28 milletvekilliği için CHP listesinden milletvekili olmak isteyen 250 kişi başvuruda bulundu. Mevcut milletvekillerinden Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kulislerde adı kabinede ekonomiden sorumlu bakanlık için geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke dışında tüm milletvekilleri tekrar başvurdu.
6 eski Belediye Başkanı dosya aldı
Milletvekili aday adaylığı başvuran isimler arasında geçtiğimiz dönem görev yapan 6 eski ilçe ve belde belediye başkanının ismi de dikkat. Bu isimlerden Konak Belediye eski Başkanı Sem Pekdaş ve Urla Belediye eski Başkanı Sibel Uyar 1’inci Bölge, Karşıyaka Belediye eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiğli Belediye eski Başkanı Hasan Arslan, Bergama Belediye eski Başkanı Mehmet Gönenç ve Seyrek Beldesi Belediye eski Başkanı Nurgül Uçar Aktuğ ise 2’nci Bölge Milletvekilliği için başvurdu.