CHP'de Akşener yorumu: 'İttifak yapmayacağım' demedi, kapıyı iş birliğine kapatmadı

TAKİP ET

Akşener, ittifak sisteminin yapısına dair eleştirilerde bulunmuş, "Kendi kadrolarımızla milletimizin huzuruna çıkacağız" demiş, liderlere seçime ittifaksız girmek için çağrı yapmıştı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlere yalnız girilmesi çağrısının içerek konuşması, CHP kulislerinde, "ittifak yapmayacak" şeklinde yorumlanmadı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; CHP'li isimler, Akşener'in 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar’dan yaptığı açıklamaları, şöyle yorumladı:

"Henüz yerel seçim atmosferine girilmediği için herkesin kendi siyasetini izlemesi, oylarını artırmak için kendi alanını tahkim etmeye çalışması doğal. O nedenle eski ittifak ortağı partilerden gelen açıklamalara kurumsal tepki vermiyoruz. Anlayışla karşılıyoruz. Akşener’in açıklamalarının tümüne bakınca farklı mesajlar da içerdiği görülecektir. Örneğin üzerinde çok durulan, ‘Seçime herkes tek başına girsin’ çıkışını biz ‘Türkiye artık ittifak siyasetini bir kenara bıraksın’ mesajı olarak anladık, yoksa ‘Biz ittifak yapmayacağız’ diye değil. Bu önemli bir vurguydu. Çeşitli koşullara bağlı olarak iş birliğinin mümkün olabileceği konusunda da kapıları kapatmadı, aksine kapıyı açık bıraktı. Nihayetinde CHP ile İyiParti birlikteliğiyle ulaşılacak sonuçlar ortada."

CHP Akşener yorum İttifak iş birliği