CHP'de gözler MYK'da

TAKİP ET

CHP'de gözler bugün saat 11.00'de yapılacak olan Merkez Yürütme Kurulu ve sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı açıklamaya çevrildi…

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- Seçim sonuçları CHP'de moralleri bozdu. Parti milletvekili sayısını artırsa da oy oranının düşmesinin nedenleri sorgulanıyor. Gözler CHP'den yaklaşık 8 puan fazla oy olan Muharrem İnce'nin yeni bir liderlik yarışına girip girmeyeceğine çevrildi.

CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu bugün saat 11.00'de seçim değerlendirmesi için toplanacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu, MYK toplantısı sonrası bugün saat 14.00'te açıklama yapacak.

KILIÇDAROĞLU İÇİN İSTİFA SESLERİ YÜKSELDİ!

CHP'de Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi seçim sonuçlarının ardından sert sözlerle eleştirilirken istifa çağrıları da peş peşe gelmeye başladı. Gürsel Erol ve Erdal Aksünger'in sert açıklamalarının ardından bu kez de listelerde kendisine yer bulamayan vekil Eren Erdem CHP yönetimine istifa çağrısı yaptı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun istifa etmek istediği fakat yakın çevresinin özellikle seçim gecesi vatandaşları sandıkları korumaya davet edip sonra yenilgiyi kabul eden CHP Örgüt ve Örgütten Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı Tezcan ve CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un engel olduklarını iddia edildi.

YERELLERDE DE İSTİFALAR BAŞLADI…

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde, CHP İlçe Başkanlığı'nın 12 yönetim kurulu üyesinden 10'u, 24 Haziran seçimlerinde başarısız oldukları gerekçesiyle istifa etti. Öte yandan diğer illerde de üye ve yöneticilerin istifa edeceği kulislerde konuşulmaya başladı.

İZMİR’DE DE KAZAN KAYNIYOR

Yaşanan gelişmelerin ardından gözler CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir’e çevrildi. Ülke genelinde iki seçimde de sandıktan istediğini alamayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) oyları İzmir’de de düşüş yaşadı. Özellikle metropol ilçelerde AK Parti’yi geride bıraksa da oy sayısında gerileme yaşayan CHP İzmir’de 8 ilçede ise oylarını artırdı.

İzmir’de AK Parti’nin kazandığı Kemalpaşa, Kiraz ve Bayındır ilçelerde, sosyal medyadan gelen tepkiler sonrası yönetimin ve bazı üyelerin istifa edeceği de kulislerde yankılanmaya başladı…

Son olarak İzmir’de bazı milletvekillerinin ve belediye başkanlarının CHP Genel Başkanlığı görevine Muharrem İnce’nin gelmesi için kulis çalışmalarına başladıkları ifade edildi.

 

chp İzmir myk seçim İstifa kılıçdaroğlu muharrem İnce