CHP'de gözler PM listesinde

TAKİP ET

Begüm Burçak GÜNAY- GERÇEK HABERCİ- CHP’nin son derece heyecanlı geçen genel başkanlık yarışı sonuçlandı. Özgür Özel, CHP’nin yeni genel başkanı seçildi. CHP Kurultayı'nın ikinci günü ise en az ilk gün kadar çekişmeli bir Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeliği yarışına sahne olacak.

CHP’nin üst karar alma organı PM 60 kişiden oluşuyor. 60 üyeli PM’nin 52 üyesi çarşaf liste ile 8 üyesi Bilim Yönetim Kurulu Platformu kontenjanından seçiliyor. CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu da bu 60 kişi arasından seçiliyor. Parti Meclisi milletvekilleri ve belediye başkan adaylarını belirliyor.

SALICI ANAHTAR LİSTE ÇIKARACAK MI?

Parti Meclisi üyesi olacak 60 kişi için genel başkan adayı olan iki ismin “anahtar liste” çıkarması ve delegelere bu listedeki isimleri işaret etmesi bekleniyordu. Ancak dün gerçekleşen seçimde iki turda da kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar liste çıkarması beklenmiyor. Kulislere göre Kılıçdaroğlu, bazı kurmaylarının anahtar liste çıkarma teklifini kabul etmedi ancak Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın bir anahtar liste hazırlayabileceği kaydediliyor.

ÖZEL İL BAŞKANLARINDAN ÖNERİ ALDI

Genel Başkan seçilen Özgür Özel, 81 il başkanı ile toplantı yaptı. Sabah saatlerinde gerçekleşen toplantıda Özel, il başkanlarının önerilerini aldı. Özel’in bu önerileri de dikkate alarak bir anahtar liste sunması bekleniyor. Özel geçmiş dönemde yönetim organlarında yer alan siyasetçilere PM listesinde yer vermeyeceğini açıklamıştı.

İMAMOĞLU LİSTESİ

Öte yandan bir diğer listeyi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hazırladığı kulislerde konuşuluyor. Bu listeyi ise İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın öncülük ettiği iddia edildi.

CHP PM listesi CHP Kurultayı