CHP'DE İLÇE KONGRELERİNİN TARİHLERİ BELLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

TAKİP ET

CHP'de gelecek hafta cumartesi günü ilçe kongreleri heyecanı başlıyor, ilçelerin de kongre tarihleri belli olmaya devam ediyor.

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- Beydağ’da ilçe Başkanı Mehmet Soğukkuyu’nun adaylığa sıcak baktığı konuşulurken kongre tarihi 11 Ocak olarak belirlendi.

Karaburun’da bilindiği üzere mevcut ilçe Başkanı Erdal Subaşı, adaylığa sıcak bakıyor ve Karaburun’un kongre tarihi 25 Aralık olarak belirlendi.

Ödemiş’te de mevcut İlçe Başkanı Hamdi Halis’in ve ilçe örgütünün desteklediği listeler mahalle delege seçimlerinden güçlü çıkmıştı. İlçe Kongresi’ne tek aday olarak gitmesi beklenen Başkan Halis, kongre takvimini 12 Ocak olarak belirledi. 

Tire’de de ilçe başkanlığının desteklediği liste güçlü çıktı. Ancak resmi bir açıklama gelmese de Tire’de İlçe eski Başkanı Hakan Şenoyar’ın da aday olacağı konuşuluyor ve kongre tarihi 24 Aralık olarak belirlendi.

KARABAĞLAR 21 ARALIK'TA

Karabağlar’da delege seçimlerinden başarılı çıkan ilçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve ilçe yönetimi ilçe kongresinin tarihini Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde 21 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirecek. Belediye Başkanı tarafından da desteklenen mevcut ilçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın karşısına şu ana kadar aday olacağını açıklayan Mehmet Emre Morsünbül isminden başka isim çıkmadı.

GAZİEMİR 22 ARALIK'TA

Gaziemir’de de mevcut İlçe Başkanı Kasım Özkan’nın tekrar ilçe başkanlığına aday olması beklenirken karşısına ise edinilen bilgilere göre Ali Rıza Türkmen aday olacak. Öte yandan İlçe Başkanı Kasım Özkan, henüz adaylık için kesin bir karar vermiş değil. Öncelikle yönetim kurlunun, mahalle temsilcilerinin, gençlik ve kadın kollarının fikrini almak isteyen Özkan, buna göre bir karar verecek. Eğer ki yönetimden ve temsilcilerden devam kararı çıkarsa yola devam edecek olan Özkan, yakın çevresine ‘benim adım çıkmazsa da yönetimin istediği ismi desteklemeye hazırım’ dediği öğrenildi. Ancak Özkan’ın aday olması durumunda mavi liste temsilcilerinin adayı ise uzun yıllardır partide bulunan Ali Rıza Türkmen olacak. Gaziemir ilçe kongresi tarihini 22 Aralık Pazar olarak belirledi

Kemalpaşa’da delege seçimlerinden istediğini alan mevcut Başkan Mehemt Ayçil, yeni dönem için de en güçlü isim. Ayçil’in karşısına aday olarak çıkmak isteyen Ahmet Cemil Balyeli ve Vedat Uğur’un da çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Ancak taraflardan resmi bir açıklma gelmedi. Kongre de 22 Aralık Pazar günü gerçekleşecek.