CHP'de imzalar geri mi çekildi?

TAKİP ET

CHP kulislerinde kurultay isteyen delegelerden bazı isimlerin imzalarını geri çektiği konuşuluyor…

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- 24 Haziran seçimlerinden sonra CHP’de başkan ve tüzük değişikliği için olağanüstü seçimli kurultay tartışmaları başladı. CHP, Mart ayında yapılacak yerel seçimlere iç tartışmalara kilitlenmiş halde gidiyor. Muhalefet ve iktidar kanadı her gün her dakika değişen imzacı delegelerle ilgili farklı rakamlar veriyor. Olağanüstü kurultayın toplanmasında gerekli olan 634 imza için CHP’de nefesler tutulmuş bekleniyor.

Yaşanan gelişmelerin ardından kulislerde CHP’de imza veren yaklaşık 150’ye yakın ismin imzalarını geri çektiği iddia edildi.

Özellikle; Bursa, Çorum, Gaziantep, İstanbul, Ankara, Konya, Manisa gibi illerden önemli sayıda imzanın çekildiği bu rakamın, 150’yi bulacağı öne sürüldü.

MUHALİFLERİN KORKTUĞU OLDU!

İmzaların geri çekilme olasılığına karşı önlem alan muhalifler, imzacıların deşifre olmaması için önlem almışlardı. Bu çerçevede noterde verdikleri imzalardan 3 nüsha yaptırıp birini notere bırakıp CHP Genel Merkezi’ne iletilecek nüshayı elden teslim edeceklerini beyan edip teslim alıyorlardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, dün düzenlediği basın toplantısında muhaliflerin bu planını açıklayarak her iki tarafın arasındaki rakam farkının bundan kaynaklandığını ileri sürmüştü.