CHP'DE KADININ ADI YOK

TAKİP ET

CHP'de 14 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek olan 30 ilçenin kongresinde 65 kişinin ismi adayı olarak geçiyor. Bu isimler arasından sadece 10 isim kadınlardan oluşuyor. Kadın aday isminin çok az olması partide sıkça tartışılan kadın kotasını yeniden gündeme getirdi.



Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- 30 ilçesi bulunan İzmir’de CHP ilçe başkanlıklarının sadece 4’ünde kadınlar oturuyor. Mevcut 4 kadın arasından CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Ustaoğlu Cerit, yokum diyerek yeni dönemde olmayacağını ifade etti. Kadın başkanların koltukta oturduğu Seferihisar, Menderes ve Balçova’da bu isimler ilçe başkanlığı için en güçlü aday olarak görünüyor. Yeni dönem için ise kadın temsili konusunda CHP’de tam bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Şu ana kadar kulislerde 30 ilçede 65 kişinin adı öne çıkarken bunların sadece 10’unun kadın olması dikkat çekiyor. 

Mevcut başkanlardan henüz resmi bir açıklama gelmese de Balçova’da Aygül Eryılmaz ile Menderes’te de mevcut Başkan Gizem Candan’ın tek aday olarak yarışa girmesi bekleniyor. Seferihisar’dan ise adaylık açıklaması geldi. Seferihisar’da İsmail Yetişkin’in Seferihisar Belediye Başkanlığı adaylığı nedeniyle ilçe başkanlığından istifa etmesinin ardından göreve gelen Senem Gürer Solak, bu kongrede aday olacak. Tek adaylı bir seçimin beklendiği ilçede, İlçe başkan adayı olan Solak, “Bir yıldır örgütün başındayım. Örgütten benim aday olmam yönünde büyük bir destek var. Çalışmalarımız devam ediyor. Bir bölgede iki liste çıktı. Desteklediğimiz listelerde başarılı olduk” açıklamasında bulundu.

KİMLERİN ADI GEÇİYOR

Öte yandan 14 Aralık’ta başlayacak olan ilçe kongrelerinde de kadın aday ismi neredeyse yok. Bayraklı’da Songül Gök ve Pınar Susmuş isimler geçse de burada İl eski Başkanı Selçuk Ayhan uzlaşı adayı olarak belirlendi. Ayhan’ın karşısına Songül Gök çıkacak.

Karşıyaka’da da aday arayışı devam ediyor. Mavi liste temsilcilerinin bir kadın aday istediği bilinen ilçedeki eski Belediye Meclis Üyesi İsfahan Naki’nin ismi gündeme gelmişti. Ancak Naki’den resmi bir açıklama gelmedi. Öte yandan Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı’nın ismi son anda kulislere düştü. 

Buca’da da İl Sekreteri Hacer Taş ismi ilçe başkanlığı için geçiyor. Edinilen bilgilere göre Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ta Taş’ı destekliyor. Parti kulislerinde henüz Hacer Taş ismi üzerinde uzlaşı sağlanamadığı için adaylık açıklamasının ertelendiği konuşuluyor. 

Bornova’da da aday olduğunu açıklayan Selma Nalbantoğlu, dışında kadın aday yok. Nalbantoğlu, mevcut ilçe Başkanı Asım Güven, İlçe eski başkanlarından Ertürk Çapın ve Gürol Türkmentepe ile yarışması bekleniyor.

Aliağa’da mevcut Başkan Gülsen Ustaoğlu Cirit aday olmayacağını açıklarken, ilçe kongresine iki adaylı gidilmesi bekleniyor. Delege seçimlerinden açık ara önde çıkan ilçe eski başkanlarından Özlem Şan Oğuzhan ile yine delege seçimlerinden istediği sonucu alan Saim Yurdakul’un kongrede yarışacağı ifade ediliyor. 

Bayındır’da ise 3 isimli bir yarış gerçekleşecek ancak 3 adaydan tek kadın aday Zühre Karaoğlan, oldu.