CHP'de Kavalar istifa ediyor, Gümrükçü vazgeçti

TAKİP ET

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar 24 Haziran erken genel seçiminde milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa ediyor. Ne yapacağı merakla beklenen CHP İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise son anda aday adaylığından vazgeçti.

Partilerdeki istifa furyasına CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da katıldı. İzmir’den milletvekili olmak isteyen Kavalar, ilçe başkanlığı görevinden istifa kararı aldı. 

Geçtiğimiz hafta CHP İzmir il binasında gerçekleştirilen ilçe başkanları toplantısında İl Başkanı Deniz Yücel'in aday olmak isteyen ilçe başkanlarına yönelik; "aday olmak isteyenler önce bize haber versin" çıkışı üzerine ne yapacağı merak konusu olan Kavalar Egepostası'na yaptığı açıklamada, “Benim aday olmak gibi bir düşüncem vardı. 2019 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler içindi. Bu süreçte bize oy verenler dışında CHP seçmeni yapmak istediğimiz insanlar var. Bornova’dan, Bayraklı’nın bizden kopan mahallelerinden partime ciddi oranda oy taşırım.  Partili olmayan DSP’lisi, MHP’lisi hatta AKP’liler, eski DYP’liler arkadaşlarımız, dostlarımız zaten bunu beyan edip duruyorlar. Böyle bir hazırlık yapacağız" demişti.

Bugün ilçe yönetim kuruluyla toplantı yaparak, arkadaşlarının düşüncesi ve onayını alan Kavalar, son kararını milletvekili  aday adaylığından yana verdi. Kavalar, öğleden sonra görevini bırakma kararı aldı. Kavalar Egepostası'na yaptığı açıklamada, "16.50'de istifamı vereceğim" dedi. 

GÜMRÜKÇÜ KALDI

Öte yandan son dakikaya kadar erken genel seçim için nabız yoklayan CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü milletvekili aday adaylığından vazgeçti. Gümrükçü görevinde kalmaya karar verdi.