CHP'de liste krizi: Muharrem İnce'den dikkat çeken mesaj

TAKİP ET

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sosyal medyadan yaptığı açıklamada bugün yapacağı mitingleri iptal edebileceğini duyurdu.

 

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir 2. Bölge 1. sıradan seçimlere girecek. Listede olmayan sürpriz isimler de bulunuyor. Mevcut milletvekillerinden özellikle önseçimden gelenlerin önemli bir kısmı tekrar aday gösterilmedi.

Kamuoyunun yakından tanıdığı milletvekilleri Mustafa Balbay, Eren Erdem ve Barış Yarkadaş gibi isimler yeniden aday gösterilmedi. Eren Erdem ve Barış Yarkadaş, özellikle hükümet medyası tarafından Gülencilere yakın oldukları iddiasıyla hedef gösterilmişti.

MUHARREM İNCE'NİN EKİBİ YOK

Öte yandan listelerde, Muharrem İnce’ye yakın yaklaşık 20 milletvekilinden çoğunluğunun aday listelerine girmediği görüldü. İnce’ye yakın milletvekillerinden Namık Havutca, Rıza Yalçınkaya, Bülent Öz, Bülent Bektaşoğlu, Mehmet Göker, Mazlum Nurlu, Yakup Akkaya, Akın Üstündağ, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan tekrar aday yapılmadı. Aday olan isimler arasında sadece Tanju Özcan ve Yaşar Tüzün listelerde yer aldı. Listelerin açıklanmasının ardından Muharrem İnce'ye yakın isimlerde büyük rahatsızlık olduğu öğrenildi. CHP kulislerinde konuşulan bir iddiaya göre İnce'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesi bekleniyor.

İnce'nin ekibinden yalnızca 2 ismin olmasının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, listenin ortaya çıkmasının ardından Twitter'dan "Sesim kısıldı" diyerek Zonguldak ve Bartın mitinglerini iptal edebileceğini duyurdu.