CHP'de pazarlıklar tam gaz!

TAKİP ET

Begüm Burçak GÜNAY- GERÇEK HABERCİ- KULİS HABER-Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı öncesinde Ankara otellerinde bolyer kalmadı. Partinin önemli kararlar alacağı bu kurultayda, Ankara’da restoran ve kafelerde delege pazarlıkları hararetle sürüyor.
Özgür Özel'in seçim hesabı
GERÇEK HABERCİ’nin edindiği kulis bilgilerine göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 550 garanti imza topladığı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise 700'ün üzerinde imzaya sahip olduğu konuşuluyor. Özel'i destekleyen kesimler, bazı delegelerin zorunluluk nedeniyle Kılıçdaroğlu'na imza atmış olabileceklerini, fakat gerçek desteklerinin sandıkta Özel'den yana olacağını iddia ediyor.
Özel'in gözü İzmir'de
Özgür Özel'in gözü kulağı ise İzmir delegelerinde. Mevcut 56 İzmir delegesinden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın Özel'e imza attığı biliniyor. Özel'in ek olarak 13-14 oy daha beklediği ve bu imzaların kurultayın seyrini değiştirebileceği üzerinde duruluyor.
Kurultayın yaklaşmasıyla birlikte, CHP içindeki bu dinamikler ve delege pazarlıkları partinin gelecek rotasını belirleyecek önemli faktörler arasında görülüyor. İstanbul'da başlayan ve tüm yurt genelinde hissedilen bu politik hareketlilik, kurultayın sonuçlarına dair beklentileri de yükseltiyor.

CHP tam gaz pazarlık Özgür Özel İzmir