CHP DELEGE SEÇİMİ 16 KASIM RAPORU

TAKİP ET

Kongre takvimi devam eden CHP'de bugünde delege seçimleri devam etti.

Sevilcan/GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- Delege seçimi devam eden CHP’de bugün 18 İlçe ve 82 mahallede sandık başına gidildi. İşte sonuçlar;

TUGAY KENDİ MAHALLESİ’NDEN DELEGE SEÇİLDİ

Karşıyaka’da İnönü Mahallesi’nde seçim sonuçlandı ve Belediye Başkanı Cemil Tugay, mahallesinden deege seçildi. Tugay’ın dışında Saadet Çağlın, Dilek Önalan, Zeynep Yılmaz, İsmail Can, Hüseyin Bağdatlı ve Selin Tanyıldız delege oldular. 



3 LİSTELİ YARIŞI MAVİ KAZANDI!

Mustafa Kemal Mahallesi’nde mavi, beyaz ve kırmızı listeler yarıştı. CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın  desteklediği beyaz listeye karşı muhalefet mavi ve kırmızı listeyle seçime girdi.  12 delegenin seçildiği seçimi 107 oy alan mavi liste kazandı. Kırmızı liste 104 oyda kalırken, beyaz liste 40 oy aldı. Kırmızı listede yer alan Meclis Üyesi Mehmet Gemici delege seçilemedi. 

Delege seçilen isimler ise şöyle; Hanımşah Han, Hakan Şimşek, Akgül Küçük, Fehmi Yılmaz, Türkan Ünlü, İlhan Ocak, Gülten Çınar, Hulusi Canbulut, Berkay Dindar, Yasemin Turan, Tüzin Güvenli ve Şahin Kaya delege seçildi.

ÖDEMİŞ'İN EN BÜYÜK MAHALLESİNDE KAZANAN MAVİ… 

Ödemiş’in en büyük mahallesi Atatürk Mahallesi’nde mavi ve beyaz liste yarıştı seçimi ise Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in de desteklediği mavi liste kazandı.

CHP Ödemiş’te delege seçim mesaisinde gözler ilçenin en büyük mahallesi olan Atatürk Mahallesi’ndeydi… Mavi-beyaz liste yarışında kazanan Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in de desteklediği mavi liste oldu. İlçe siyasetinin 6 önemli isminin iki listede de yer alması dikkat çekti.

Sandıkta mavi liste 88 oy alırken, beyaz listeye 34 oy çıktı. 29 delegenin seçildiği seçim Erdem Boyacı, Rukiye Vardar, Remzi Boyacıoğlu, Bekir Keskin, Günay Önder, Baki Balıkçıoğlu her iki listede de yer aldı. 8 zarftan hem maviye hem beyaza oy çıkarken, bu oylar geçersiz sayıldı. İlçe Başkanı Hamdi Halis’in de mavi listeye destek verdiği öğrenildi. İşte kazanan mavi listeden delege seçilen isimler:

 



ÖDEMİŞ YOLA MAVİ İLE DEVAM EDİYOR

Ödemiş CHP delege seçimlerinde İzmir’den farklı bir yol izledi ve yarışa mavi liste ile giriyor. Yönetimin desteklediği renk İzmir’de olduğu gibi beyaz değil mavi renk olacak. Öte yandan Ödemiş'in bir diğer önemli mahallerinden olan Meşrutiyet Mahallesinde de seçim sonucu belli oldu ve tek liste ile girilen yarışı. Mavi yani, ilçenin başkanlığının desteklediği liste kazandı.

Delege olan isimler ise şöyle; Ruhi Evcimen, Mustafa Araç, Nazit Ağrı ve Ümit Peker

Ödemiş’te de bugün seçim son buldu. Mimar Sinan Mahallesi’nde tek liste ile seçime gidildi ve mavi liste kazandı. Delege olan isimler ise şöyle;  Cafer Kaptan, Sinan Yiğit, İbrahim Cengiz ve Osman Çelik

URLA’DA BEYAZ RÜZGARI SERT ESİYOR

Urlada’da seçim yarışı iyiden iyiye kendini göstermeye başladı 6 mahallede seçime giden Urla'da 4 mahallenin seçimleri tamamlandı.

Naipli ve Yeni Mahallerde mavi liste yarışa girmedi ve iki mahallede de beyaz liste ile yarışa gidildi. Naipli’nin 1, Yeni Mahalle’nin ise 4 delegesi var.

Camiatik ile Yenice Mahallerinde ise mavi ile beyaz listeler yarıştı ve seçimin galibi her iki mahallede de beyaz liste oldu. 10 delegesi bulunan Yenice Mahallesi’nde beyaz seçimi 57’ 6 ile beyaz kanandı. 4 delegesi bulunan Camiatik Mahallesi’nde de beyaz seçimi 15’e 2 kazandı.

Urla’da gerçek anlamda beyaz rüzgarı esiyor. Dünden bu yana beyaz tüm mahallerde mavi listeye karşı büyük bir üstünlük sağlıyor. 15 delegesi bulunan Denizli Mahallesi’nde beyaz liste ile seçime gidildi ve kazanıldı. 13 Delegesi olan Güvendik Mahallesi’nde ise beyaz ve mavi liste yarıştı seçimi 50’ye 40’la beyaz liste kazandı

GAZİEMİR’DE REKABET VAR

Gaziemir’in Beyazevler Mahallesi’nde seçime tek liste ile gidildi ve seçimi beyaz kiste kazandı. Mahalleden 13 delege çıktı.

Emrez Mahallesi’nde kırmızı ve mavi liste yarıştı. İlçe genelinde sandığa mavi listeyle giren muhalifler Emrez'de kazandı. Mavi liste 52 oy aldı. Kırmızı liste ise 17 oyda kaldı. Mavi listeden meclis üyesi Ali Kavasu  ve eski meclis üyesi Fahri Ayan dışında, Cemal Siliseri, Gürsel Aydemir, Hasan Umutlu, İlmihan Karabağ, Özlem Ayan, Veysel Ayan ve Yurdagül Altın delege seçildi.

Gaziemir’in Binbaşı Reşat Mahallesi’nde de seçim tamamlandı iki listenin yarıştığı sandıktan mavi liste galip çıktı.

21 delegesi bulunan Gaziemir 9 Eylül Mahallesinde beyaz be mavi liste yarıştı. Beyaz liste 110'a76 seçimi kazandı. Mavi listeden aday olan ve Halil Arda ile yakınlığı bilinen İbrahim Özkara ve ilçe eski başkanı Elif Becek delege seçilemedi.

GÜLYAKA MAHALLESİ’NDE TOPALOĞLU ZAFERİ

Karabağlar’da General Asım Gündüz, Gülyaka, Poligon ve Devrim Mahallelerinde seçime gidildi.

Gülyaka Mahallesi’nde seçime iki liste ile gidildi ve seçimin galibi mavinin karşısında beyaz liste oldu. Beyaz 90, mavi liste ise 75 oy aldı. 

Nedim Topaloğlu, Latif Yelekçioğlu, Nuri Polat, Nilay Taştan, Mükerrem Karadeniz, Ali Ekber Candaş, Gülçin Topaloğlu, Bayram Menga ve Mehmet Tevfik Topaloğlu, delege seçildi.

Bozyaka ve Karabağlar bölgesinde esnaf olan ve tanınır bir aile olan Topaoğlu ailesinden 3 isim delege oldu. Edinilen bilgilere göre meclis üyesi Nedim Topaloğlu’nun yeğenleri Gülçin ve Mehmet Tevfik Topaloğlu'da delege seçildi. CHP Karabağlar ilçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’da delege listelerine müdahale etmediklerini mahallerde bu listelerin hazırlandığını söyleyerek listede bir dahili olmadığını açıkladı. 

General Asım Gündüz Mahallesinde ise seçime tek liste ile gidildi. Seçimi beyaz liste kazandı. Delege olan isimler ise Raşit Durmuş ve Engin Keskin

MENEMEN'DE BEYAZ DEDİ

Menemen’de Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal, Kemal Atatürk ve Ulus Mahallelerinde seçime gidildi. Tüm sandıklarda tek liste olarak beyaz vardı. Seçimler hiçbir sorun yaşanmadan tamamlandı.

BORNOVA DOĞANLAR'DA KIYASIYA REKABET

İlçede 2 mahallede sandık kuruldu. Çamkule'de tek listeyle seçim yapıldı. Abdurrahman Aktan ve Murat Kaya delege seçildi. 

9 delegenin seçileceği Doğanlar'da ise iki liste yarışıyor. Taner Doğan'ın başını çektiği mavi liste ile Mehmet Selim Kayalı'nın başını çektiği  beyaz liste rekabet ediyor

Bornova’da Doğanlar Mahallesi’nde beyaz ile mavi liste yarıştı ve seçimi 137’ye 100 ile mavi liste kazandı ve 3 oy geçersiz sayıldı. Delege olan isimler şöyle; Taner Doğan, Mustafa Çiftçi, Niyazi Akkuş, Deniz Okuyucu, Kutbettin Derinkök, Sevil Demirtaş, Neşe Bay, Buse Çam

BUCA

Buca'da da seçim sonuçları belli olmaya başaldı. Yiğitler, Güven, Çamlık, Menderes ve Laleli Mahallelerinde gerçekleşen mahalle delege seçimlerinde Laleli Mahallesi tek liste ile yarışa girdi. 7 Delege çıkan mahallede sadece mavi liste yarıştı. İşte delege olan isimler; Zafer Kaplansoy, Hüseyin Çolak, Seyfi Ertaş, İsmail Albaş, Berrin Onur, Emine Özdem ve Didem Gülek

Çaldıran mahallesinde seçime beyaz listeyle gidildi. Listede yer alan Muharrem Altay, Osman İnan, Nargül Ünal delege seçildi.

YİĞİTLER'DE KAYA'NIN LİSTESİ KAZANDI

Yiğitler Mahallesi’nde de mavi ve beyaz yarıştı. İlçe Eski Başkanı ve Buca Belediyespor Yöneticisi  Çağdaş Kaya’nın yer aldığı mavi liste beyaz listeye karşı  kazandı. Mavi liste 165 oy alırken, beyaz liste 145 oy da kaldı. Kaya dışında,  Umuthan Yılmaz, Melike Güneş, Atilla Pasin, Şerife Aydemir, Kenan Sağlam, Sema Doruk, İlhami Yalçın, Arif İskeçe, Sevim Avcı, İlker Dikmen, Hüseyin Yüzer, Hacı Güneş, Mehmet Nadas, Mustafa Hat  ve Cenk Darcan delege seçildi. 

SÜNE DELEGE SEÇİLEMEDİ

Beyaz listeden  Doğan Zengin, Mehmet Süne, Yüksel Cihan, Umut Orkun Uğraş, Ali Aydın, Gülten Kınış, Sema Bakır, Ayfer Bulut, Serap Kuytan, Barış Tırpan, Çidem Yıldırak, Ali Akbulut, Cengiz Kuş, Ekrem Karataş, Hüseyin Mercanoğlu, Fuat Şen delege seçilemedi.

KALMAZ KAYBETTİ

 Menderes Mahallesi'nde ise Seçime kırmızı ve beyaz listeyle gidilidi.146'ya karşı 176 oyla kırmızı liste kazandı.. Kırmızı listeden; Görkem Duman, Yıldız Yılmaz, Mukaddes Özşen, Baki Ulu, Songül Karagözoğlu, Hüseyin Benzer, Aysel Kaytantaş, Hakan Dedebal, Sami Uz, Erdal Turan, Yasemin Ağır, Hayrettin Aslan, Mehtap Bingül,Naciye Dağdelen, Ahmet Çağatay Kabakçı delege seçildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan Yardımcısı görevinden alınması İzmir'de parti gündemine oturan  meclis üyesi Serkan Kalmaz'ın desteklediği  listeden Abdülkadir Yıldırım, Fatma Tosunoğlu, Oktay Gökdemir, Nevriye Keyik, Nizamettin Kalkan, Muratcan Polat, Mahsun Vural, Begüm Yıldız, Doğukan Bakeş, Erdal Ergüldü, Bedri Eren, Duygu Ersin, Çiçek Darar, Sadık Açış, Turan Agüloğlu delege seçilemedi.

TANSİYON YÜKSELDİ... POLİS GELDİ

Mahallede sayım sırasında tansiyon yükseldi.  İddiaya göre sayım sırasında bir partili zarfları yırtmaya çalıştı.  Bunun üzerine taraflar arasında gerginlik çıktı. Polisin geldiği ve sayımın o şekilde devam ettiği öğrenildi.

ÇAMLIK'TA 1 OYLA MAVİ

Çamlık Mahallesi’nde mavi ve beyaz listeler yarıştı. Kazanan 1 oyla mavi liste oldu. Mavi 140, beyaz 139 oy aldı. Bülent Gökdoğan, Can Komağ, Emel Balıkçı, Gürsel Yıldız, Nevzat Polat, Özdemir Parimli, Ramazan Ayran delege seçildi

GÜVEN'DE AÇIK ARA BEYAZ

Güven'de sarı ve beyaz listeler yarıştı. Beyaz liste 84'e 4 kazandı. Faruk Göçer, Cengiz Yıldız, İsmail Öznur, Ümit Buldağ, Zeynep Damla Avcı, Murat Belen, Memet Feraset, Ülvi Dalağan delege seçildi.