CHP'den Başbakan'a 'ittifak' yanıtı

TAKİP ET

Başbakan Binali Yıldırım'ın "Millilikten bahsediyorsanız, milli mutabakata katılın" çağrısına CHP'den yanıt geldi. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Sayın Başbakan'ın bizi de davet ettiği ittifak, öyle ifade ettikleri gibi yerli ve milli ittifak değildir" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Sayın Başbakan'ın bizi de davet ettiği ittifak, öyle ifade ettikleri gibi yerli ve milli ittifak değildir. O ittifak, tek adam rejimi ittifakıdır. CHP'nin de tek adam rejimi ittifakında yeri yoktur. CHP, demokrasi ekseninde geniş bir mutabakatın temsilcisi olacaktır." dedi.

CHP'nin geçen hafta sonu Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 36. Olağan Kongresi'nde seçilen Parti Meclisi (PM) ilk toplantısını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yaptı. Basına kapalı yapılan toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

PM'nin ardından basın toplantısı düzenleyen Tezcan, Zeytin Dalı Harekatı'nda helikopter düşmesi sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, Türk milletine de başsağlığı diledi.

Tezcan, mümkün olduğunca en az kayıpla bu harekatın başarıyla sonuçlanmasını arzu ettiklerini de söyledi.

chp sözcüsü bülent tezcan başbakan ittifak binali yıldırım