CHP'den enflasyon değerlendirmesi: Zulüm zam olup milletimizin başına yağmış, TÜİK'in makyajlı rakamlarına göre bile durum felaket

TAKİP ET

Öztrak, "12 aylık üretici enflasyonu yüzde 31, 2 ile tüm mart aylarının rekorunu kırmış. Son bir ayda Türk Lirasındaki değer kaybının daha da hızlandığını düşünürsek önümüzdeki aylarda milletimizin sırtına yüklenecek zamlar çok daha ağır olacak' ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklanan enflasyon rakamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Erdoğan şahsım hükûmeti zulmüyle milletimizi artık nefessiz bırakıyor. Milletimizin nefesini zamlarla, yoklukla, baskıyla kesiyor. Bu sabah mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Zulüm zam olup milletimizin başına yağmış. TÜİK’in makyajlı rakamlarına göre bile durum felaket” diyen Öztrak, “Erdoğan şahsım hükümetinin yarattığı tablo bu. Son bir yılda benzinli otomobil yüzde 110, televizyon yüzde 89, bulaşık makinası yüzde 68 zam görmüş. Türk Lirası’ndaki değer kaybı bu ürünlerin fiyatını uçurmuş. Mutfaklardaki yangın da korkunç. Son bir yılda yumurta yüzde 64,  Ayçiçek yağı yüzde 60, mısır özü yağı yüzde 55 zam görmüş. Bunlar TÜİK’in makyajlı rakamları. Pazarda ve marketteki yangın çok daha büyük” diye konuştu.

Öztrak, "12 aylık üretici enflasyonu yüzde 31, 2 ile tüm mart aylarının rekorunu kırmış. Son bir ayda Türk Lirasındaki değer kaybının daha da hızlandığını düşünürsek önümüzdeki aylarda milletimizin sırtına yüklenecek zamlar çok daha ağır olacak” ifadelerini kullandı.
"Memura verdikleri yüzde 3 zam erimiş gitmiş. Enflasyonu düşük göstererek emekliye hak ettiği aylığı memura ve işçiye hak ettiği ücreti vermemek zulümdür" diyen Öztrak, açıklamalarının devamında Borsa İstanbul yönetim kurulu üyelerinin maaş zammını hatırlattı. Peygamberimiz işçinin hakkını alın teri kurumadan verin diyor" diyen Öztrak, "Şahsım hükümeti makyajlı enflasyon rakamalrıyla milyonlarca emekçinin hakkını gasp ediyor" dedi.