CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu

TAKİP ET

Cumhuriyet 38'inci Olağan Kurultayı'nda yarışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel arasındaki yarış sonuçlandı. Özel CHP'nin yeni genel başkanı seçildi.

Cumhuriyet 38’inci Olağan Kurultayı’nda yarışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel arasındaki yarış sonuçlandı. Özel CHP’nin yeni genel başkanı seçildi.
Cumhuriyet Halk Partisi 38’inci Olağan Kurultayı genel başkanlık seçimi sonuçlandı. CHP Genel Başkanı ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel arasındaki yarışı Özel kazandı. Genel başkanlık seçimlerinin ilk turunu 18 oy farkla önde kapatan Özel 2’nci turda farkı iki yüz 80’e çıkardı, Özgür Özel’in 812 Kemal Kılıçdaroğlu’nun 536 oy aldığı genel başkanlık yarışı açık ara farkla Özel lehine sonuçlandı ve CHP’de 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sona erdi.

Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun resmi sonuçları açıklamasının ardından sahneye çıkan ve zafer konuşması yapan Özel, “Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bunu, CHP’nin 100. Yılında ve CHP’nin, hatta Türkiye’nin yüzüncü yılda kurulan ilk sandığında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliği ve hepimizin yürekten desteklediği şekilde şahsınıza verilen görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra o, daha önce pek az deneyimlenen ve 2 oy farkla ikinci tura kalan seçim sırasında, ‘Ben buraya geleyim, Başkanın elini kaldırayım’ niyetini ifade eden, şimdi gönlü bizimle birlikte olan, bundan sonra başlattığı adalet yürüyüşüne hep beraber devam edeceğimiz sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Atatürk’ün, İsmet Paşanın, Ecevit’in, Baykal’ın, Karayalçın’ın, Öymen’in ve Kılıçdaroğlu’nun koltuğunda oturmak ve onların emanetine sahip çıkmak benimle birlikte hepinizin görevidir. Bir teşekkürü kolay kolay siyaset sahnesinde görülmeyen ama bu süreçte bütün geçmişteki pratiklerinin aksine beni yetiştiren anneme, babama, kardeşime, kızıma, Özel ve Okaylı ailelerine yürekten teşekkür ediyorum. İlkokul öğretmenimden, yatılı okul öğretmenlerime kadar beni yetiştiren herkese, beni yalnız bırakmayan arkadaşlarıma ve elbette böylesi bir gecede, bu saatte bu büyük onuru benimle birlikte yaşayan tüm delegelerimize yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

“81 il başkanımla kol kolayım”
Sonuçlar kesinleştikten sonra zafer konuşması yapan Özel, “CHP’nin 130 vekilden oluşan harika bir ekibi var, bu salondan 130 vekilimizle el ele ve omuz omuza çıkıyorum. Salona il başkanlarımızla girdik, 81 il başkanımızla kol kola çıkıyorum. İmza sayıları çok konuşuldu, ben seçim sonuçlarını başkanım müsaade ederse bin 366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyor, hepsine teşekkür ediyorum. Kolay değildi, büyük bir üzüntünün, travmanın arkasından, umutsuzluğu umuda çevirmek, düşmüş omuzları dikleştirmek, yere bakan yüzleri havaya kaldırmak, suratları güldürmeye inandık, sizlere inandık, siz de inandınız ve umudu yükselttiniz, umut içindeyiz. Bu zor süreçte, bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma söz veriyorum. Grubumuz pazartesi sabahından itibaren mücadelesine tek yumruk olarak devam edecek. Hep birlikte 5 ay sonraki yerel seçim sürecine odaklanacağız, buradan bir buçuk milyon üyemize diyorum ki; Cumhuriyetin yüzüncü yılında büyük üzüntüyü telafi etmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ilan ediyoruz!” dedi.
 

“Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım”
Verdiği tüm vaatleri yerine getireceğini ve yarın 81 il başkanıyla PM gündemiyle toplantı yapacağını söyleyen Özel, “Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız, ben buna inanıyor ve sizlere güveniyorum. İki sözümü tutacağımı ifade ederek sözlerimi sonlandırıyorum. Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım, yarın 81 il başkanımla PM sürecini görüşmek üzere toplantı koydum, kendilerini davet ediyorum. Ön seçime yönelik, demokratik tüzüğe yönelik bu partiye yakışır her türlü iyileştirme sözlerini tutacağız. Benim bir sözüm var, sayın başkanın da emeğinin çok olduğu Hatay’a gittiğimde siyaset konuşmadım. Mazbatamı alacağım, ilk ziyareti Hatay’a yapacağım ve bu bölgeleri gündemde tutacağım. Ertesi ziyaretim, ikinci memleketim Osmaniye’ye olacak, söz verdim geliyorum” diye konuştu.
 

“Zafer bütün CHP’nindir”
Genel başkanlık seçim sonuçlarının bütün CHP’lilerin olduğunu belirten Özel konuşmasını şöyle sonlandırdı: 
“Bundan sonra hep beraber büyük zaferler yaşayacağız, bugün zafer CHP’den bir adayın değildir, bir ekibin değildir. Bugünkü zaferin galibi bütün CHP’lilerdir. Biz, bütün Türkiye ve dünyaya, parti içi demokrasi, çoklu yarış, CHP’de genel başkanın demokratik seçimlerle değişebileceğini gösterdik. Önceki genel başkanlarımızla, Kılıçdaroğlu’yla ve herkesle birlikte yerel seçim zaferi için yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun!

Özgür Özel CHP Genel Başkanı