CHP Genel Merkezi'ne kaç imza ulaştı?

TAKİP ET

CHP’de olağanüstü kurultay toplanması için imza hareketi başlatan parti içi muhaliflerin, Genel Merkezi’ne ulaşan imza sayısı şok etti…

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- CHP'de kurultay çalışmaları sürüyor... Meclis'te basın toplantısı düzenleyen muhalif kanat, kurultay talebini resmiyete taşımıştı. Çağrı heyeti sözcüsü olan Parti Meclisi Üyesi, CHP Eskişehir eski Milletvekili Gaye Usluer de kurultay çalışmalarına ilişkin son bilgiyi verdi.

Usluer, sosyal medyadaki paylaşımında “Değişim ve Umut Kurultayı çağrımıza bugün itibariyle noter tasdikli olarak 353 delegemiz imza verdi. Değişimi birlikte başlatacağız umudu birlikte büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, da MYK sonrası  düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin Olağanüstü Kurultaya gidip gitmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine "Daha önce bu konudaki soruları yanıtlamıştım. Tüzükteki hüküm bellidir. Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması tüzük emridir. Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanmayacağı, toplanamayacağı yönünde. Parti tabanının önemli bir bölümü şu anda Olağanüstü Kurultayın doğru olmadığını  uygun bir zamanlama olmadığını ifade ediyor. Kurultay delegelerinin imza verme konusunda güçlü bir iradesi yok" şeklinde yorumlamıştı.

CHP GENEL MERKEZE KAÇ İMZA ULAŞTI!..

Yaşanan son gelişmelerin ardından istihbarat servisimizin ulaştığı bilgiye göre, CHP Genel Merkezi’ne toplamda 47 imza olduğu öğrenildi. 47 imzadan 4’ünün ise İzmir delegasyonuna ait olduğu belirtildi.