CHP Grup Başkanı Özel'den İzmir'de değişim çağrısı: Türkiye'ye yeniden umut olacağız

TAKİP ET

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir 38'inci Olağan Kongresi'nde değişim çağrısı yaptı. 

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- CHP Grup Başkanı Özgür Özel CHP İzmir 38’inci Olağan Kongresi’nde değişim çağrısı yaptı. Özel, konuşmasında değişim ve toplumdaki değişim isteğine karşılık verilmezse neler olacağı üzerinde durarak, “CHP olarak bütün diktatörlerin beslendiği sandığa katılım oranının düşmesine bir çare bulamazsak yok oluruz” ifadelerini kullandı.


“Baba evinden helallik almaya geldim”
Siyasete atıldığı İzmir’den helallik alarak genel başkanlık yarışına başlamak istediğini söyleyen Özel, “Baba evindeyiz, baba evinin de bir tapusu vardır, o tapuda ne Özgür Özel yazar ne Kılıçdaroğlu, bu partiye hizmet eden ve edecek olan herkes çok kıymetlidir, hepsine minnet ve rahmet ediyoruz. Herkese haykırıyoruz, bu evin tapusunda bir isim yazar, o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Hayata adım attığım İzmir’e ve o ilin kongresine katılıyorum, daha sonra Konya, Diyarbakır, Edirne, Trabzon ve Kars’ta olacağım, bu sürecin sonunda partimiz daha iyi olsun diye, cumhuriyetin 2. Yüzyılına büyük bir moral bozukluğuyla başlamamak için, partiyi ayağa kaldırmak için, CHP’yi yeniden umut yapmak, CHP’deki küçük savaşı kazanmak için değil cumhuriyeti yöneten büyük iktidarı kazanmak için baba evinden helallik almaya geldim” diye konuştu.
“Yok oluruz…”
Seçmendeki umutsuzluk ve kırgınlığı ciddiye almazlarsa yok olacaklarını ifade eden Özel “Sizler, Bergama’nın kozak yaylasındaki bağ bozumunu, Kemalpaşa’nın fabrikalarındaki alın terini ya da Torbalı’nın çiçek seralarında çalışanların halini görüyorsunuz. Üzülerek söylüyorum ki büyük bir duygusal kopuş, umutsuzluk ve küskünlük var. Eğer biz cumhuriyeti kuran, çok partili demokratik sisteme gözünü kırpmadan geçen ve bu ülkeye demokrasiyi getiren parti olarak, seçmenin bize ve sandığa küsmesini göze alırsak çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalırız. Biz CHP olarak bütün diktatörlerin beslendiği sandığa katılım oranının düşmesine bir çare bulamazsak yok oluruz. Önümüzde bir tercih var, ya hep birlikte sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıp, sanki seçmen kırgın değilmiş gibi, sanki ittifak kapasitemiz ortadan kalkmıyormuş gibi davranıp, sanki önümüzde bir tehlike yokmuş gibi davranıp koltuklarımızı korumaya çalışacağız ya da bir özeleştiri yapıp seçmeni anlayacak, gerekli değişime sağlayacak, tepeden tırnağa bir değişimle…” dedi.
İzmir CHP’nin amiral gemisidir
Kongre sonucunda kazananın parti olacağını ve İzmir’in CHP’nin amiral gemisi olduğunu söyleyen Özel şöyle konuştu:
“Sizi umuda yolculuğa davet ediyorum. Sizi hep birlikte CHP’yi ayağa kaldırmaya, sizi cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu çağrı sadece CHP’lilere değil, delegelere değil, cumhuriyet ateşinin yakıldığı İzmir’den tüm vatanseverlere yapılmıştır. Bu çağrı da hep birlikte birleşelim, bugün burada yapılacak seçimin sonucunda kim seçilirse seçilsin, sonuç ne olursa olsun, CHP’lileri kucaklaşmaya, kenetlenmeye ve CHP’nin amiral gemisinde bir büyük mücadeleyi vermeye davet ediyorum. Savaşlarda mevziler kaybedilebilir, bazı muharebeler kaybedilebilir ancak asla ve asla sancak gemisi kaybedilmez, İzmir CHP’nin sancak gemisidir, İzmir’i, sancağımızı savunur gibi savunacağız.”

CHP Grup Başkanı Özgür Özel İzmir değişim çağrısı