Chp İl Başkanı Deniz Yücel'den Ak Parti İl Başkanı Sürekli'ye: "İzmir için birlikte çalışalım"

TAKİP ET

Beyza COŞKUNTÜRK\ Gerçek HABERCİ -Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Göreve geldiği 18 aylık süreden bu yana ilk defa AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Yücel, 17 Nisan’da atanan yeni AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’ye İzmir için ortak projeler çağrısı yaptı.



CHP İzmir İl Örgütü olarak, hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını söyleyen Yücel, “İzmir’e hizmet yolunda, her harekette ve tasarrufta size başarılar dilemek için yönetim kurulumuz ile bir aradayız. Başkanımız göreve geldiğinde arayıp, hayırlı olsun dileklerimizi iletmiştik. Ziyaret bugüne nasip oldu. Siyaset ve görevler halka, kente, ülkeye hizmet için yapılan görevlerdir. Siyasi partiler, düşünceler ve ideolojiler farklı olabilir. Asıl olan ülkemize ve yaşadığımız kente hizmet etmektir. Yakın zamanda bir seçim atlattık, artık hizmet odaklı çalışmak gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Özellikle Cumhuriyet ve demokrasinin en büyük kazanımlarından birinin çok partili sisteme geçiş olduğunu ifade eden Yücel, “Çok partili sisteme geçtikten sonra partiler arasında hizmet rekabeti meydana geldi. Yarışı sadece seçim dönemlerinde sürdürmek doğru değil. Önemli olan seçimden sonraki süreçlerde, yaşadığımız kente ve ülkemize hizmet edebilmek için bu yarışı sürdürmek. Bugün biz CHP olarak yerelde iktidarız. Yarın başka bir parti yerelde iktidar olabilir. Ancak önemli olan halkın bize verdiği iktidar ya da muhalefet görevini hakkıyla yapabilmek” şeklinde konuştu.

Genelde de AK Parti’nin iktidarda olduğunu dile getiren Yücel, “Biz geneldeki iktidarla, yereldeki iktidar kentimize ne katabiliriz, genel siyasetin bir takımın dengelerinden tamamen bağımsız olarak kentimize nasıl hizmet edebiliriz bunu önemsiyoruz. Sizin de göreve geldiğinizden beri uyumlu ve çalışkan bir yapıda olduğunuzu biliyoruz. İzmir için birlikte neler yapabiliriz, her konuda çalışmaya hazırız. Sizlerin de desteğini bu konuda önemsiyoruz. Bizim üzerimize düşen bir şey olduğunda bizde elimizden geleni yapmaya hazırı. Almış olduğunuz görevde şahsınızda tüm teşkilata başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Dört yıl seçimsiz dönem değerlendirilmeli

17 Nisan’da İzmir İl Başkanlığı’na atanan aynı zamanda eski AK Parti İzmir Milletvekili olan Kerem Ali Sürekli, CHP İl Yönetimi’ne teşekkürlerini sunarak, “Başkanımızın nezaketinden ötürü tebrik ediyorum. İl başkanı ataması yapıldı. Ertesi gün uçakta faksınız elimize ulaşmıştı, ayrıca arayıp tebrik ettiler. Bu çok iyi bir başlangıçtı. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. İzmir’de iyi bir sayfa açıyoruz. Genel seçimler ve yerel seçimler bitti. Önümüzde dört yıl seçimsiz bir dönem var. Hem genelde hem yerelde iyi değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Genelde AKP olarak iktidar olduklarını, yerelde uzun zamandır İzmir’de muhalefet olduklarını ifade eden Sürekli, “Genelde vatandaşımız için çalışacağız. İzmir’e yansımalarını birlikte hayata geçireceğiz. Yerelde CHP icraatlarını yapacak, biz katkı koyacağız. Yapıcı eleştirilerimizi dile getireceğiz. Onun dışında eksik ve yanlış olan bir şey varsa ifade edeceğiz. İzmir için çalışacağız” diye konuştu.

Bu dönem farklı bir işleyiş olacak

Bu birlikteliğin yeni bir dönem olduğunu söyleyen Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir ve İstanbul seçimlerinden sonra 3 büyük şehirde CHP yerelde yönetimi devraldı. Bu dönemde farklı bir işleyiş olacak. İzmir’den başlayarak uzlaşma kültürü çerçevesinde hep birlikte İzmir’imize hizmet edeceğiz. Ulusal siyasete İzmir’den katkıda bulunacağız. Yönetimde tecrübeli arkadaşlarımız var. Genel iktidarın İzmir’e yönelik projelerini gerçekleştireceğiz. Ankara’da bizim ne yapmamız gerekiyorsa, onlarla birlikte İzmir’in projelerine destek olacağız. 4 yıl seçimsiz dönemi ne iyi şekilde değerlendireceğiz.”