CHP İl Başkanlığı'na kadın aday…

TAKİP ET

Urla Belediye Meclis Üyesi olan Aytül Tokgözlü, görevinden istifa ederek CHP İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Böylelikle Tokgözlü, CHP İl Başkanlığı yarışında adaylığını açıklayan ilk kadın aday oldu.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- CHP İl Örgütü’nde bütün gözler 7 Ocak’ta gerçekleşecek İl Kongresine çevrildi. İl Kongresi'nde  İl Başkanlığı’na aday olacaklar da iyiden iyiye netleşmeye başladı. CHP İl eski Başkanı Kemal Karataş, İzmir  Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel geçtiğimiz hafta aday olmuşlardı. Bu sabah da CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün delegeler yazdığı mektupla aday olacağını açıklamasının ardından İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan bir diğer isim, Urla Belediye Meclis Üyesi ve Bilim Yönetim Platformu ve Çevre ve Doğa Hakları Sorumlusu Aytül Tokgözlü oldu. İl Binasında yaptığı açıklamada meclis üyeliğinden istifa ettiğininin altını çizerek, “Çalışma azmim ve heyecanımla, bilgi, deneyimim ile il başkanlığına adayım” dedi.

“CUMHURİYET KADINIYIM”

Geçen hafta sosyal medya üzerinden adaylığını açıkladığını belirten Tokgözlü,  “Bugün de nedenlerini açıklayacağım. Her şeyden önce ülkenin menfaatini çıkarlarının önünde tutan bir cumhuriyet kadınıyım. Mustafa Kemal’in ve dava arkadaşlarının bizlere miras bıraktığı Cumhuriyeti değerlerini miras bırakmayı görev biliyorum. İzmir il yönetim kurulu üyeliği ile aktif çalışıyorum. Belediye meclisi üyeliği ve plan bütçe komisyon başkanlığında bulundum. Bu deneyimlerle yola çıkıyorum her seçim önemlidir. Bu günden öncede böyleydi. Cumhuriyete saldırıların olduğu önemli bir tarihsel süreçteyiz. 2019’da Türkiye’nin demokratik parlamenter sisteme dönmesi için önemlidir. Hepimiz biliyoruz ki CHP iktidara taşıyacak ekipleri oluşturabilecek güçtedir. Bulunduğumuz yerden ileri gidebileceğimize inanıyorum yeter ki saygı çerçevesinde birlik olalım. Çalışma azmim ve heyecanımla, bilgi, deneyimim ile il başkanlığına adayım aday olan diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

.

chp aytül tokgözlü İl başkanlığı kemal karataş deniz yücel utku gümrükçü urla