CHP İl Yönetim Kurulu toplantısında sert tartışmalar: Hedefte Kocaoğlu ve Yücel!

TAKİP ET

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündem maddesi aday listelerinin değerlendirilmesi olurken, bazı yöneticilerin İl Başkanı Deniz Yücel ve Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik eleştirileri toplantıya damgasını vurdu. Toplantıda milletvekili adayları ile ilgili yapılan değerlendirmede Yücel’e eleştiri oklarını yönelten İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz “Hem kurultayda hem de milletvekillerinin belirlenmesinde il başkanlığı olarak sınıfta kaldık” demesi üzerine Yücel"den şok bir açıklama geldi.

Ege Postası'ndan  Hali Umutoğulları'nın haberine göre, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısı İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda bazı il yöneticilerinin hedefinde Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı.

Toplantıda eleştiri fitilini İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ateşlerken, Yücel'i sert bir şekilde eleştirdiği iddia edildi. Oğuz’un konuşmasında 2. Bölge'de belirlenen adaylarla ilgili sert eleştirilerde bulunduğu ve bu konuda İl Başkanı Yücel’in etkisinin olmadığını ifade ettiği öğrenildi.

BİZİ BURAYA GETİREN ÖRGÜTE KARŞI SORUMLUYUZ

Oğuz’un toplantıda yaptığı konuşmada söyle; “ Örgüt adaylarını savundum bizleri buraya getiren bizlere oy veren insanlar var burada ilçe başkanları var örgütün sesini dile getiremedik. Genel Başkandan çok bizleri buraya getiren örgütten sorumluyuz. Padişahım çok yaşa genel başkan şunu yap bunu yap böyle takdir etti şöyle yaptı böyle siyaset yapılır mı?

1.BÖLGEDEN ADAMI ALIP 2 BÖLGEYE GETİRDİLER

Bizi buraya taşıyan iki tane il başkanı var ikinci bölgeden bizi desteklemiş bizim listemizden kurultay delegesi olmuşlar. 52 tane kurultay delegesi gitmiş aslanlar gibi genel başkanın arkasında durmuş, ona güç vermiş karşı listede kurultay delegesi bile olamamış bir adamı birinci bölgeden başvurmuş adamı alıp birinci bölgeden ikinci bölgeye getirdiler.

İL YÖNETİMİ OLARAK 2. DEFA SINIFTA KALDIK

Bize karşı saygısızlık, bizi buraya getiren insanların temsilcisiyiz. İzmir’de il delegesi olmak çok önemli bir şey bunu hepimiz biliyoruz 600 delege ile seçim almışız gidip genel başkanın arkasında durmuşuz bizim karşı listemizdeki eski bir il başkanı atanıyor. Bir tanesi seçimde koltuğunu verip bu seçimin kaderini belirleyen adam esamesi okunmuyor. Böyle bir şeyi kabullenecek bir durum değil.

GENEL MERKEZ SINIFTA KALDI

İl başkanına iki sınav geçirdik il yönetimi olarak ama sınıfta kaldık ” “demesi üzerine araya giren il Başkanı Deniz Yücel “ Ben öyle nitelendirmiyorum o sınıfta kalmışlık değil. Burada sınıfta kalan varsa o da genel merkez sınıfta kaldı” dediği iddia edildi.

SIKILDIM USANDIM ARTIK

Bunun üzerine sözlerine devam eden il Başkan Yardımcısı Oğuz ”Artık sıkıldım usandım benim gibi 4.5 milyon İzmirli sıkıldı usandı bu partiye oy veren İzmir’de 1.3 milyon seçmen sıkıldı usandı burada Tuncay Özkan ile Aziz Kocaoğlu’nun çekişmesi onların gelecek ikballeri üzerine bu partide siyaset yapması anlamsız. Bütün olaylar bunun üzerine yürüyor ve gelişiyor. Bu memleketin gerçek siyasetçileri tabandan gelen hayatını partiye vermiş örgüt emekçileri yok sayılıyor hepsi oyun dışı bırakılıyor. Bu kabul edilecek bir şey değil” dediği öğrenildi.

KOCAOĞLU İL BAŞKANLIĞINDAN ELİNİ ÇEKSİN

İl Başkanı olarak siz Ankara’ya gittiniz ama başarılı olmadınız.” Demesi üzerine İl Başkanı Yücel’in “siz benim üç gündem beri ne yaşadığımı bilmiyorsunuz” demesi üzerine araya giren İl Yöneticisi Çoşkuner “ Burada ciddi sıkıntılar var. Atanan adaylar ile ilgili ciddi tepkiler var. Örgütü kucaklayan bir liste değil. Bizim bölgemizde iki tane İl Başkanlığı yapmış kişi var bu kişilerin önüne Bergama İlçe Başkanını yazıyorlar. Bergama İlçe Başkanı 15 yıldır siyasette esamesi okunmuyor. 1. Bölgede siyaset yapan İl Başkanını alıp 2. Bölgeye yazıyorlar. Bu iki arkadaş bize İl Başkanlığı seçiminde destek vermedi. Kabul edilecek bir şey değil bu madem böyle bir durum vardı sıkıntı vardı bize haber verseydiniz biz gelseydik il yönetim kurulu olarak tepkimizi ortaya koyardık. Bir kişi genel merkeze önerdiniz oda 3 gün sonra istifa etti. Adayların belirlenmesinden Aziz Kocaoğlu’nun etkisi olduğu ifade ediliyor. İl Başkanlığında Aziz Kocaoğlu’nun İl Başkanlığı üzerinde etkisi olduğu konuşuluyor. Aziz Kocaoğlu elini İl Başkanlığının üzerinde çeksin.