CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu: "Bu ülkenin demokrasi geleneği ile oynanamaz"

TAKİP ET

Erdal Erek ile Siyaset Kulisi programının konuğu olan CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, 'Bu ülkenin demokrasi geleneği ile oynanamaz. Tek ki vatandaş Millet İttifakı'nı iktidara getirsin. O zaman gerçekten bahar nasıl gelir görsünler' diye konuştu.

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Erdal Erek ile Siyaset Kulisi programına konuk oldu. Nalbantoğlu, programda gazeteciler Erdal Erek, Adem Nakçı ve Adem Sarıkaya’nın sorularını yanıtladı. Nalbantoğlu, 15 Mayıs’ta iktidar değişince ülkeye bahar geleceğini söyledi. Nalbantoğlu, “Bu ülkenin demokrasi geleneği ile oynanamaz. Vatandaş Millet İttifakı’nı iktidara getirsin. O zaman gerçekten bahar nasıl gelir görsünler” şeklinde konuştu.

Ülkenin geçtiği ekonomik sürece ilişkin konuşan Nalbantoğlu, iktidara geldiklerinde neler yapabileceklerine dair şunları söyledi: “Daha güçlü olduklarını daha iyi olduklarını düşündükleri işleri konuşmayı seviyorlar. Ekonomi konuşulmasa da mecburen konuşuyorlar. Vatandaş her alanda ekonomiyi konuşmak durumunda kalıyor. Vatandaş ne yaşadığını ne hissettiğini gayet açık iyi biliyor. Bir şeyi yok sayarak ortadan kaldırma ihtimalin yok. Hiç konuşulmasa bile soğanın 30 TL olduğunun gerçeği değişmiyor. Hiç konuşmuyoruz fakat ülkenin yarısı yatağına aç yattı. Ekonomi konuşmaktan ziyade günlük hayatta hissedilen bir şeydir. Matematik hesabı yapabilmek için verileri biliyor olmak lazım. Bu ülkede toplanan enflasyon oranının iddia ettikleri gibi mi gerçekte olanını bilmek gerek. Merkez Bankası’nın yayınladığı bilançoya göre eksilerde. Hangi tabloyla karşılaştığımızı 15 Mayıs sabahı iktidarı aldığımızda, öngörülerimizle yaptığımız çalışmalarla netliğe kavuşturacağız. Ancak açılan tahribatı bilmemiz lazım. Tahrifatları hangi yollarla giderebileceğini çalışmalarla giderebilmeye çalışacağız. Millet İttifakı ile beraber ülkeyi düştüğü bu çukurdan çıkarmaya çalışacağız. Türkiye’de doğrudan yatırım yapmak sıfır düzeyi haline geldi. Dolayısıyla yabancı sermayenin bu ülkeye katacağı azaldı. Dediğim gibi ayın 15’inden itibaren Sayın Kılıçdaroğlu ile iklim değişecek.”

EKONOMİYİ YÖNETMEK BAMBAŞKA İŞ

Ülke ekonomisi ve adaletli bir şekilde herkesin layık olduğu görevi yerine getirip yapmasına ilişkin konuşan Nalbantoğlu, “Adalet ve hukuk sisteminin oturmuşluğu ekonomideki temel yapıdır. SPK’yı gerçekten uzman olan bir kişi yönetmesi lazım. Bu ortam sağlandığı zaman her kurumda liyakat olduğunda her sorunun çözüleceğine inanıyorum. Devletteki memur ve uzmanlığın kalkacağı ne demek? Mülakatta elenmek ne demek böyle bir şey olamaz. Liyakatin esas olacağı bir süreç olacak. Bilmeyen bir sürü adam bilmediği işi yapıyor. Etin pahalılığını koyun etinin kokmasına yorumluyorlar.  Türkiye gibi bir ülkede ekonomiyi yönetmek bambaşka bir iş” dedi.

TEORİK KURTULUŞ REÇETESİ YOK

6’lı masanın bir araya gelip ülkeyi tek adam rejiminden kurtaracağını belirten Nalbantoğlu, “Türk siyasi hayatında böyle bir iş birliği örneği yok. Sayın Cumhurbaşkanı’nın tek adam rejiminden kurtulmak zorundayız. Yerel seçimlerde İstanbul başta olmak üzere bu uygulandı. Genel seçimlere bunu nasıl yansıtabiliriz diye 6’lı masa kuruldu. Fikri olan kadrosu olan siyasi partilerle konuşuldu ve kuruldu. 6’lı masa kurulduğunda tek adam rejiminden kurtulunması gerektiği konuşuldu. Böylelikle Millet İttifakı sağlandı. Teorik bir kurtuluş reçetesi olacak. Türkiye’de sorun olan her ne mesele varsa bu sorunların ortak yolla çözülecek ortak mutabakat metni ile sağlanacak” ifadelerini kullandı.

“İZMİR BİZİM DAVA ARKADAŞIMIZ”

İzmir’in her zaman CHP’nin yanında olduğuna ve herkesin hakkını alması gerektiği görüşünde olan Nalbantoğlu, 14 Mayıs’ta vatandaşların sandıkta gerekeni yapacağına inandığını söyledi. Nalbantoğlu, “CHP ve Millet İttifakı’nın seçimlerdeki ana sloganı ‘Herkes hakkını alacak’ oldu. Bu bir tespit Türkiye’de kimse hakkını alamıyor. İnsanların kurumların hakkını alamaması yaşam biçimi haline gelmiş. İzmir çantada keklik değil. İzmir bizim dava arkadaşımız. İzmirli bizim yol arkadaşımız. İzmir, bizim duruşumuza, bakış açımıza, Cumhuriyetimize aynı yönden bakıyor. İzmirli herkes gibi hakkını alamadığı için AK Parti’den hakkını alamadı. İzmirli gerçekten çok asil, ülkesini çok seviyor. Tahakkuk eden verginin ödeme oranı en yüksek il İzmir. Yüzde 98 oranında bu tahakkuk eden verginin ödenmesi söz konusu. Yani İzmirli tüccar, esnaf, sanayici çok ahlaklı. Kâğıt üzerinde İzmir’e ayrılan kısım yüzde 2,5 ama bu yüzde 2,5 kısmı gerçekleşmiyor. İzmir’e hakkı verilmiyor. Ayın 10’unda Narlıdere metrosunun deneme sürüşü gerçekleşecek. İzmir’e yapılan her şey devlet desteği olmadan yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yapılan işler. Net bir ayrımdayız. Otokrasi mi? Demokrasi mi? Çok ciddi söylüyorum. Bir oy Kemal Bey’e bir oy CHP’ye. Bu ülke 21 senelik AK Parti iktidarına bile sabredebilmiş, AK Parti iktidarına dayanabilmiş bir ülke. Bu iktidara dayanabilmiş bir ülkenin metanetli çocuklarıyız. Sadece insanları şu korkutuyordur. Zaten gittikçe AK Parti yöneticilerin var olan ayrıştırıcı, ötekileştiriciliği biraz daha sivrilmeye başladı. Yapılmasına az kalmış bir seçim içinde darbe teorisi nasıl üretirsiniz anlayamıyorum. Herkes güle oynaya sandığa gidecek. Gerçek bahar 15 Mayıs’tan sonra başlayacak. Bu baharı kimse erteleyemez. Ülke bölünmez. Bu havayı vermeye çalışıyorlar. Burası demokratik, laik, çok köklü bir devlet. Biz gelenekleri olan demokrat bir ülkeyiz. Bu ülkenin demokrasi geleneği ile oynanamaz. Vatandaş Millet İttifakı’nı iktidara getirsin. O zaman gerçekten bahar nasıl gelir görsünler” açıklamasında bulundu.

 

Rıfat Nalbantoğlu CHP İzmir Milletvekili Adayı Siyaset Kulisi