CHP İzmir başkanını arıyor

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için, aday adaylığı yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Aday olmak için tüm siyasi manevralar yapılıyor.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- Yerel seçimlere 6 ay kala aday adaylığı yarışı iyice kızıştı. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim tarihinde kararını açıklamasıyla dengelerin nasıl olacağı merak konusu. 

KOCAOĞLU TAMAM MI DEVAM MI?

Gözler adaylık konusunda 1 Ekim tarihinde adaylık konusunda kararını açıklayacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarına çevrildi. 16 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Kocaoğlu’nun kulislerde aday olmayacağı sesleri gittikçe artarken, koltuğu için her geçen yeni aday isimleri siyasi kulislerde  dillendirilmeye başladı. 

CHP’DE KİMLER ADAY

CHP’de kulislerinde Büyükşehir Belediyesi’ne aday olacak isimlerin sayısı artmaya başlarken, bazı isimlerin daha ön planda olduğu gözlemlendi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Kamil Oktay Sındır, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak’ın isimleri kulislerde yüksek sesle söylenmeye başlandığı gözlemlendi.

Bu isimlere yakın kişiler kulis çalışmalarını tam gaz sürdürürken özellikle CHP Genel Merkezi’ni ikinci adres edinmeleri dikkat çekiyor. Ekipler genel merkez ile ilişkileri sıkı tutarken olası anket ve merkez yoklamasında isimleri öne çıkarmak için kulislerde yeni iddialar dillendiriyor. Bu arada sosyal medya paylaşımlar ile de rakipler yıpratılıyor.

chp izmir aday başkan aycan karadağ