CHP İzmir'de beklenen istifa geldi: Yücel milletvekilliği yolunda…

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, görevinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa ettiğini açıkladı.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-CHP Genel Merkezi’nin il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerinin istifası için 5-26 Aralık arasını işaret etmişti. Bu genelgenin ardından parti kulislerinde en çok konuşulan konulardan biri CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifa edip etmeyeceği olmuştu. CHP’li Yücel, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan bir toplantı ile istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı.
 

“Siyaseti ikbal peşinde koşarak yapmadım”
Yücel, Türkiye’nin yirmi yıldır, baskıyla, takıyyeyle, liyakatsiz kadrolarla yönetildiğini savunarak, “iktidarını sürdürmek için toplumu, kamplaştıran, kutuplaştıran ve düşmanlaştıran, işlerine geldiğinde terör örgütleriyle yol yürüyen, terör örgütü elebaşlarıyla görüşmekten çekinmeyen fakat kendilerine muhalefet yapan, eleştiren, herkesi terörist ilan eden, akıldan ve bilimden uzak liyakatsiz kadrolarla toplumu derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakan AKP iktidarını, son bulması noktasına getirmiştir. Bugün AKP iktidarının son bulmasını samimiyetle ve inanarak konuşabiliyorsak bunun mimarı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İşte bu mücadelenin bir parçası olarak 5 yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm İl başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim” diye konuştu.

Siyaseti hiçbir zaman kişisel ikbal peşinde koşarak yapmadığını dile getiren Yücel, “Her zaman ülkemin ve partimin yüksek yararını gözettim, bu doğrultuda sorumluluk ve inisiyatif almaktan hiçbir zaman çekinmedim” dedi.

“Şahsi ikbal ya da çıkar beklemeden siyaset yaptım”

CHP’li Yücel, her sonun aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğunu dile getirdi ve şunları ekledi:

“Bizim bir unvana, mevkiye, makama ya da titre ihtiyacımız yok. CHP üyesi olmak zaten bize en büyük sorumluluğu yüklüyor. Şahsi ikbal ya da çıkar beklemeden, bir dava adamı anlayışıyla ve şiarıyla... İşte bizim davamız Cumhuriyet davasıdır, demokrasi davasıdır, aydınlanma davasıdır. Bizim davamız hak, hukuk, adalet davasıdır. Bizim davamız toplumsal huzurun ve barışın sağlandığı, temel hak ve özgürlüklerin devlet eliyle korunduğu ve hayata geçirildiği, gelir dağılımında adaletin,  Hayatın her alanında fırsat eşitliğinin sağlandığı ve devlet kurumlarında yükselme kriterinin liyakat olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti kurmanın davasıdır. Bizim davamız hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, küçük kızların tarikat mensuplarıyla evlendirilmediği, kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulduğu Türkiye’yi kurma davasıdır. Bizim davamız hırsızlara, arsızlara, yüzsüzlere dur deme davasıdır. Yasamanın, Yürütmenin ve Yargının kişilere veya belli odaklara değil, Türkiye’de yaşayan herkes için eşit uygulanması davasıdır. Bizim davamız 19 Mayıs 1919 kararlılığıyla kurtuluşu hedefleyen Mustafa Kemal Atatürk’ün davasıdır.”

Soyer, “Nöbet yerleri değişse de yoldaşlık bitmez”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ben değerli başkanımıza teşekkür ediyorum ve iyi yolculuklar diliyorum. Bahsettiği dava hakikaten hepimizin davası. Biz bu davanın birer neferleriyiz. Ne bu dava? Ekmek, özgürlük, adalet, cumhuriyet, demokrasi davası. Biz o davanın bekçileri ve bekçileriyiz. Nöbet yerleri değişiyor, çünkü hiçbir nöbet sonsuza kadar sürmez. Bizim yoldaşlığımız hiçbir zaman bitmeyecek. Makamlar mevkiler değişse de davamız devam edecek. Ben başarılar diliyorum, yolumuz hiç. Ayrılmayacak sadece yeni bir nöbet yeri” ifadelerini kullandı.

Kimler katıldı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü , Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, görevden alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Atilla Sertel, CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ve ilçe başkanları katılım sağladı.

 

CHP İzmir Deniz Yücel istifa milletvekilli